Košické derby dnes „odpália“ netradične v Sabinove

Dnešnou predohrávkou, ktorá je zároveň derby súbojom a navyše duelom o prvú priečku tabuľky medzi košickými tímami FK Florko a FaBK ATU, sa otvoria zápasy jedenásteho kola extraligy juniorov. Košičania si derby netradične odohrajú v Sabinove. Ďalšie dve mestské zápolenia sa odohrajú zajtra v Bratislave. Snipers privíta Lido a Tsunami zabojuje o body s Hurikánom. Derby medzi trenčianskymi tímami AS a FBC je odložené.

 

Košičania si nespomínajú či sa vôbec niekedy v histórii odohralo mestské derby mimo metropoly východu. Žiaľ, súčasná situácia si vyžiadala operatívne riešenia a rozhodnutia a tak sa súboj dnes od 18.00 hodine odohrá v Sabinove. „Ja si osobne nevybavujem, že by sa košické derby hralo mimo mesta. Bude to isto zaujímavý zápas tým, že hráme na neutrálnej pôde. Na nás hráčov to ale vplýva minimálne. Ideme dať do toho zápasu 110 percent, aj keď hráme mimo mesta. Ako líder ideme do každého stretnutia rovnako. S ambíciou ako pred každým zápasom, nechať si tri body doma,“ povedal slová do bitky kapitán FK Florko Košice Matej Vyšňan.

 

Ani tréner ATU Erik Maliar si veru nespomína na udalosť, že by sa derby hralo inde ako v Košiciach. „Na nič také si nespomínam, ale vzhľadom na momentálnu situáciu to bolo jediné riešenie, nakoľko v Košiciach by ani jedno z družstiev nemohlo hrať v plnej zostave. Na našich hráčov to nemá vplyv a ideme si po prvé miesto v tabuľke.“

 

Ďalšie dva súboje mestských rivalov sa odohrajú zajtra v hlavnom meste. Najskôr privíta tretí Snipers hráčov z Lida, ktorí po dvoch víťazstvách v prvých dvoch kolách ťahajú šnúru ôsmich prehier. „Ja osobne si myslím, že za súpermi nezaostávame kondične, rýchlostne, herným prejavom, chcením, entuziazmom. Ale florbal hrá do veľkej časti hlava, pod čo spadajú rozhodovacie schopnosti jednotlivca, psychika hráča a v tom podľa mňa celkom zaostávame. Aj napriek väčšej maródke pôjdeme do súboja ako do každého iného, čiže s cieľom vyhrať a odovzdať na ploche maximum, aby po zápase boli hráči so svojím výkonom spokojní,“ povedal kouč ŠK Lido Patrik Paulikovič.

 

Hráči Záhorskej Bystrice zaznamenali v posledných kolách tabuľkový pokles, pretože z posledných štyroch duelov zvíťazili len v jednom. Čaká ich domáci zápas proti Hurikánu. „Zlyhali sme hlavne proti ATU a Florku v poslednej tretine, kedy sme si zápas sami prehrali, no aspoň vieme z tých stretnutí, že máme na každého súpera... Ja sa tohto zápasu bohužiaľ nezúčastním kvôli zdravotnému stavu Ale aj napriek tomu si myslím, že bez väčších problémov dokážeme nad Hurikánom vyhrať,“ povedal kapitán Tsunami Vladimír Lacena.

 

Beznádejne posledný Prešov sa pokúsi o zisk prvých bodov proti žilinským „kobylkám“ a zaujímavý duel sa odohrá aj v Púchove kde privítajú Piešťany.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU



Odoberajte newsletter