Košické družstvá Florko s ATU aj naďalej velia najvyššej súťaži juniorov

Prvé dva celky z predošlej sezóny FK Florko a FaBK ATU Košice sú plece pri pleci usadení na čele tabuľky tak, ako sa umiestnili v minulom roku skrátenej sezóny. V domácich dueloch obaja potvrdili úlohu favorita a nezaváhali. Tretí Snipers však už „klope na dvere.“ Do plachiet už „duje“ aj majster Slovenska zo sezóny 2019/20 1. FBC Florbal Trenčín, čiže sa v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch máme na čo tešiť. Ak to samozrejme aktuálna situácia dovolí. 

 

Košické ATU ťahá štvorzápasovú šnúru, ktorú potvrdili dvoma domácimi víťazstvami 8:4 nad Grasshoppers Žilina a 12:3 nad posledným Prešovom. „Odohrali sme dva úplne odlišné zápasy. V sobotu sme proti Žiline začali veľmi zle, keď sme v prvej tretine prehrávali už 0:4. Povedali sme si v šatni, čo zmeníme, chlapci sa zlepšili najmä v obrane a otočili zápas na 8:4 v náš prospech. V nedeľu proti Prešovu sme chceli dať priestor všetkým chlapcom a kontrolovane viesť zápas, čo sa nám aj podarilo. Mnoho chlapcov sa pekne ukázalo, za zmienku stojí brankár Maroš, ktorý je starší žiak, odchytal svoj prvý zápas za juniorov a veľmi milo prekvapil. Z celkového pohľadu podali chlapci tímový výkon, podporovali sa a ďakujem im za podarený šesťbodový víkend,“ povedal tréner FaBK ATU Košice Peter Bezeg.

 

„Nadupaný“ káder 1. FBC Florbal Trenčín občas dopláca na priority klubu, ktorým je A-tím mužov a často v zápasoch chýbajú špičkoví reprezentanti, no príležitosť dostávajú mladší a menej skúsení odchovanci klubu. Trenčania však bodujú a šplhajú sa po siedmich víťazstvách v rade, postupne v tabuľke nahor. „Do oboch súbojov sme nastupovali s cieľom zvíťaziť. Som rád, že sa nám to podarilo splniť. Najmä proti Tsunami to bol trpezlivý a najmä tímový výkon podložený plnením si povinností na oboch stranách ihriska,“ skonštatoval kouč 1. FBC Florbal Trenčín Juraj Lamačka.

 

Naopak Tsunami Záhorská bystrica mala výborný vstup do sezóny, no s pribúdajúcimi zápasmi sa stáva, že občas prehrajú a tak sú aktuálne na šiestom mieste tabuľky. V súbojoch s trenčianskymi tímami mali polovičnú úspešnosť. AS zdolali tesne 6:5 a s FBC prehrali 5:10. „Duel proti AS Trenčín sme počas dvoch tretín zvládli podľa plánu. Boli sme strelecky efektívni a plnili sme si dohodnuté úlohy. Tretia tretina nám žiaľ úplne ušla. Súper bol nepríjemný a my sme robili veľa individuálnych a taktických chýb. Zápas sme síce vyhrali, ale s predvedenou hrou sme neboli spokojní. Proti FBC Trenčín to bol iný súboj. Súper nás predčil v individuálnej kvalite v mnohých činnostiach a opäť sme urobili veľa individuálnych chýb. Kladne však hodnotím koncentráciu mužstva počas celého zápasu a vyzdvihnem aj výkon nášho brankára Haverlu. Aj keď sme prehrali, odchádzame z Trenčína s hlavou hore a pracujeme ďalej,“ povedal Jakub Horecký, tréner Tsunami Záhorská Bystrica.

 

Lídri sezóny FK Florko Košice doslova „zvalcovali“ posledný Mikuláš Prešov 18:1 a včera vyhrali aj nad žilinskými „kobylkami“ 4:2, čiže si udržiavajú a zároveň užívajú „slnenie“ na čele extraligovej tabuľky juniorov.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU



Odoberajte newsletter