Košické družstvá, ktoré budú obhajovať vedúce pozície, idú dobývať Trenčín

Ostrý štart novej sezóny majú pred sebou aj družstvá extraligy juniorov. Už v dnešnej predohrávke druhého kola privítajú od 20.00 h pod hradom Matúša Čáka florbalisti 1. FBC Florbal Trenčín košické Florko. Porcia dvanástich súbojov však prinesie viacero zaujímavých zápolení o prvé body do tabuľky. Zvláštnosťou je, že všetky súboje dvojkola sa odohrajú len vo dvoch mestách. V Bratislave až osem a v Trenčíne štyri.

 

Trenčania z FBC sa predošlej dohrávanej sezóny nezúčastnili, ale počas víkendu privítajú dva košické tímy, ktoré obsadili prvé dve priečky, čiže náročná konfrontácia proti Florku a ATU. „Príprava na nasledujúcu sezónu prebiehala v domácich podmienkach. Zvolili sme režim prípravy spoločne s mužským áčkom pod dohľadom trénerov Holovku a mňa. Do prípravy bol vložený krátky trojdňový kemp a v závere sme absolvovali turnaj TFG 2021 v mužskej kategórii. Všetci chlapci sú zdravotne v poriadku, čo ma teší aj vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu. Verím, že sme na extraligu dobre pripravení. Od tímu očakávam v každom zápase silu, vôľu a chuť víťaziť. Verím, že sa do hry dostane aktívne poňatie, že v hre bude pohyb a rýchlosť. O cieľoch hovoriť nebudem, vzdušné zámky takisto stavať nebudem. Na druhú stranu vyhrávať chce každý hráč aj tréner,“ povedal kouč 1. FBC Florbal Trenčín Juraj Lamačka.

 

Nový ligový ročník chcú úspešne rozbehnúť aj hráči bratislavského Snipers, ktorí odohrajú doma dva duely. Už zajtra sa chystajú na Mikuláš Academy Prešov a na druhý deň to budú mať možno z papierového hľadiska náročnejšie v súboji proti Grasshoppersu Žilina. „Prešov mal pár sezón pauzu v extralige juniorov, takže neviem úprimne, čo čakať ale pripravujeme sa rovnako ako na každého súpera. Predpokladám, že v nedeľu nastúpia obe družstvá aj s hráčmi z mužskej extraligy, takže očakávam kvalitný florbal z oboch strán. Na našu pripravenosť som sám zvedavý. Uvidíme, čo po vynechanej jednej sezóne s chalanmi urobí znova kolotoč zápasov a tréningov. Máme predstavu, čo by sme chceli dosiahnuť, no uvidíme koľko nám bude umožnené trénovať a hrať. Najvýraznejším oslabením kádra je odchod Petra Stellera do pražského Bohemiansu a čo sa týka posilnenia, tak budeme čerpať len z našich hráčskych radov,“ prezradil Tomáš Chvála, tréner Snipers Bratislava.

 

Rovnakých súperov ako Snipers si vyskúšajú aj hráči bratislavského Lida a nároční súperi z Košíc preveria aj druhý trenčiansky tím FBK AS. Tretie družstvo z predošlej neúplnej sezóny Tsunami Záhorská Bystrica a taktiež VŠK PdF UK Hurikán Bratislava si zmerajú sily s Púchovom a Piešťanmi. 

 

Podrobný program zápasov nájdete TU



Odoberajte newsletter