Košické Florko vezie z Bratislavy zlato!

Séria turnajov Majstrovstiev Slovenska pokračovala počas víkendu ďalšími podujatiami. Starší žiaci sa zišli v hlavnom meste kam pricestovalo osem družstiev. Celkové víťazstvo a bez jediného zaváhania si odnášajú hráči FK Florko Košice, ktorí vo finále zdolali domáci tím, ktorý podujatie organizoval, bratislavský Snipers 9:3. Tretie miesto patrí družstvu 1. FBC Florbal Trenčín, ktoré vyhralo nad košickým ATU 6:3.

 

V základnej skupine vyhralo Florko všetky tri zápasy a do súbojov play-off postúpilo bez straty bodu. V semifinále si Východniari poradili v derby zápase s mestským rivalom ATU v pomere 9:4. Aj finále bolo jednoznačnou záležitosťou Florka, ktoré vyhralo nad Snipers 9:3 a zaslúžene získalo zlaté medaily. „Túto sezónu pokladám už teraz za úspešnú, hoci ešte nedohrali všetky vekové kategórie. Bol som ako tréner pri juniorke, doraste aj starších žiakoch a po dvoch strieborných medailách prišiel zaslúžený titul. Obhajovali sme minuloročné zlato, ktoré nám právom patrí aj tento rok. Máme výborných brankárov a skvelé individuality, ktoré nenechali nikoho na pochybách, komu má titul majstra Slovenska patriť. Patrí im všetkým poďakovanie za skvelú sezónu,“ povedal tréner FK Florko Košice Pavol Blaško.

 

Druhý Snipers postúpil zo skupiny len s jediným víťazstvom, ktoré si vybojoval s Púchovom. Zamotaná situácia spôsobila, že v mini tabuľke troch družstiev mal Snipers najlepšie skóre a to ho posunulo do boja o medaily. Snipers si poradil v semifinále so silným Trenčínom, ktorý zdolal 6:3 a finále bolo isté. V ňom už nestačili na Florko. „Čo sa týka nášho pôsobenia na Majstrovstvách Slovenska som spokojný len z pohľadu umiestnenia. Vzhľadom na to, že sme postúpili do semifinále len vďaka stretu udalostí aj napriek dvom prehrám v skupine, v ktorých sme podali veľmi zlé výkony. Druhé miesto je tak pre nás výhra. V semifinále sme porazili podľa môjho názoru najlepšie mužstvo na Slovensku v tejto kategórii, kde sme podali krásny tímový výkon. Vo finále sa nám nedarilo eliminovať silné individuality košického Florka, ktoré si behom pár minút vytvorili vysoký náskok a už sme sa nevedeli dostať späť do zápasu a len sme sa naháňali. Celkovo je druhé miesto určite úspech, no turnaj nám ukázal, že nás čaká ešte kvantum roboty. Deväťdesiat percent družstva boli hráči ročníkov narodenia 2005, takže zostávajú spolu aj pre nasledujúci rok v kategórii starších žiakov a verím, že budúci rok podáme výkon, ktorý nám prinesie medailu a nebudeme sa musieť spoliehať na iné udalosti a dúfať, že sa na nás šťastena usmeje,“ zhodnotil tréner bratislavského Snipers Tomáš Chvála.

 

Podrobné štatistiky Majstrovstiev Slovenska sa nachádzajú tu:

M-SR starších žiakov – Bratislava



Odoberajte newsletter