Košické Florko zdolalo 1. FBC Trenčín a je znovu lídrom extraligy

Tri zaujímavé dohrávky najvyššej celoštátnej súťaže juniorov zamiešali poradím na špici tabuľky. Na všetky body sa v Prešove poriadne natrápili hráči bratislavského Snipers a v Košiciach najskôr 1. FBC Trenčín vyhral nad ATU 7:6, no včera prehral s Florkom 8:10. Florko je tak opäť priebežným lídrom súťaže.

 

Kritické slová trénera košického Florka Pavla Blaška do vlastných radov po prehratom súboji v Bratislave s Lidom, padli na úrodnú pôdu. Jeho zverenci totiž zvládli dôležitý zápas v boji o majstrovský titul, keď vyhrali 10:8 nad 1. FBC Florbal Trenčín a dostali sa späť na čelo tabuľky. „Po nepresvedčivých výkonoch sa nám podarilo konečne zvíťaziť. Chlapci dali do hry povestné srdiečko a bola radosť ich sledovať. Vedeli sme o kvalite súpera, poctivo sme sa pripravili a slávili úspech. Ďakujem všetkým chlapcom,“ pochválil svojich zverencov tréner FK Florko Košice Pavol Blaško.

 

V jednoznačnej pozícii favorita vycestovali do Prešova chlapci z hlavného mesta zo Snipers. Povinné tri body však takmer nezískali. Domáci odolávali tuhým spôsobom, no nakoniec prehrali tesne 4:5. „V prvom rade chcem pochváliť hráčov súpera, lebo vidno, že od začiatku súťaže urobili progres. Prešov hral bojovne a oduševnene, no myslím si, že celkové tempo hry sme diktovali my aj sme si dokázali vytvoriť kvantum šancí, no v koncovke sme boli jaloví a súper dokázal efektívne trestať naše individuálne chyby čím sa zápas zdramatizoval. Našťastie pre nás si odnášame tri body,“ povedal tréner bratislavského Snipers Tomáš Chvála.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU



Odoberajte newsletter