Košický Žltý Sneh dostal „mikulášsku“ nádielku od Prešova

Posledný tím tabuľky, košický Žltý Sneh, nastúpil do zápasu proti Prešovu s cieľom bodovať a odlepiť sa z dna. Prvá tretina ešte naznačovala, že by domáci mohli favorita prekvapiť, no s pribúdajúcim časom sa hostia čoraz viac Košičanom vzďaľovali. Konečných 14:6 pre Mikuláš je zaslúžených a Žltý Sneh si musí na prvé body v sezóne ešte počkať.

 

Počas úvodnej oťukávačky boli v častejšom držaní lopty prevažne hosťujúci Prešovčania, ktorí sa snažili rozložiť obranu Žltého Snehu. Po neúspešnom zakončení domácich rýchlo a kolmo rozohral loptu brankár Erik Sninčák, ktorý našiel za obranou Jana Komínka a ten bez váhania otvoril skóre. Netrvalo ani celú minútu a domáci Martin Kliment vyrovnal na 1:1. Hra postupne naberala spád a šance sa začali vyskytovať pred oboma bránkami. Obrat v skóre zariadil v jedenástej minúte Lukáš Janočko, no vzápätí prišlo vylúčenie domácich a po piatich sekundách presnou strelou spoza tela vyrovnal Komínek svojim druhým gólom v zápase. Prešov sa dostal späť do vedenia necelé štyri minúty pred prvou sirénou po parádnej šupe Viktora Brunackého. Klasického „šatniara“ vyfasovali domáci necelú pol minútu pred koncom po štandardke z florbalky Tomáša Adamova.

 

Pokračujúca aktivita hostí spôsobila, že prišlo vylúčenie košického hráča, no Prešovčania presilovú hru nevyužili. Strelci oboch tímov sa do šancí dostávali, no žiaden gól z nich nedokázali využiť. Tretie vylúčenie Žltého Snehu pretavili hostia na gól ako cez kopirák a to hneď po rozohrávke štandardnej situácie spoza tela vyslal projektil Komínek, ktorý zvýšil na 5:2 pre svoj tím a zároveň strelil svoj hetrik v zápase. Ešte zvýrazniť náskok sa hosťom podarilo pred koncom zásluhou Daniela Pankucha.

 

Zápasovú definitívu zariadili Prešovčania hneď v úvode tretej časti. Doslova strelecký uragán počas necelých troch minút z florbaliek Martina Joščáka a Daniela Pankúcha znamenal náskok hostí v pomere 9:2... Košičania sa ale nechceli vzdať a ich tretí gól zaznamenal bývalý hráč košického Florka Pavol Dugas. Nenápadne hrajúci Joščák sa plne prejavil v tomto dejstve a piatimi gólmi prispel k víťazstvu svojho družstva. Konečné skóre 14:6 je reálnym obrazom rozloženia síl na ihrisku počas tohto súboja. 

 

Hlasy po zápase:

Róbert Beľuš (tréner, Žltý Sneh Košice): „Celkovo to bola z našej strany nezodpovedná hra, nedostupovanie hráčov, nepreberanie priestoru. Súper využil skoro každú príležitosť a zaslúžene vyhral.“

Peter Čaja (tréner, FBC A4ka Mikuláš Prešov): „Úvod zápasu nám trochu ušiel pri nedôraznej hre a nesústredenosti, potom sme väčšinu duelu už hrali svoju hru, čo sa aj prejavilo na výsledku. Záver sme trochu vypustili, robili sme množstvo osobných chýb. Ďakujeme súperovi za pekný zápas.“

 

Žltý Sneh Košice – FBC A4ka Mikuláš Prešov 6.14 (2:4, 0:2, 4:8)


Fotogaléria


Odoberajte newsletter