Koutný: „Chceme aby si dnes zahrali všetci“

Už len pár hodín delí slovenskú reprezentáciu od úvodného vystúpenia na svetovom šampionáte v Göteborgu. Našim súperom sú Japonci. Krajina, s ktorou sa nestretnete na zápase len tak ľahko.

 

Aj preto sa celkom náročným spôsobom slovenskí tréneri pokúšali dopátrať k informáciám o hre Japoncov. „Japoncov sme si podľa dostupných materiálov preštudovali. Videl som ich dva zápasy s Južnou Kóreou, ktoré nám poskytol český tréner Kórejčanov Michael Blažík. Hrajú systémom 2 – 1 – 2, no trochu zvláštnym spôsobom, čiže nás môžu čímkoľvek prekvapiť. Myslím si, že je to bojovné družstvo, no kvalitou by malo byť niekde inde. Náš tím je však na nich kvalitne pripravený,“ povedal jeden z trojice trénerov Petr Koutný.

 

Miroslav Sága nám zloženie jednotlivých formácií neprezradil. „Zloženie zostavy zverejníme až pred začiatkom zápasu. Príležitosť dostanú pravdepodobne všetci hráči, ktorých máme k dispozícií.“ Na otázku s čím budú tréneri spokojní nám pohotovo Petr Koutný dodal: „Samozrejme, že s predvedenou hrou našich zverencov, keď chlapci nepodcenia svojich súperov a budú dodržiavať všetky taktické pokyny. Je to úvodný súboj a dobrý vstup do šampionátu je veľmi dôležitý.“ Tesne pred odchodom slovenskej výpravy sa rozhodlo o nominácií Michala Hrína, ktorý dostal šancu cestovať pred Branislavom Strakom. Jemu totiž účasť na šampionáte zahatali pracovné povinnosti. Zamestnávateľ ho neuvoľnil z práce. My už len dodávame, že Slovensko dnes nastúpi v bielych dresoch a Japonsko v modrých. Zápas sa začína o 18.00 a vy ho v priamom prenose môžete sledovať tu:

Slovensko - Japonsko



Odoberajte newsletter