Kráľom sezóny 2019/20 je priam nezdolateľný Michal Dudovič!

Dva roky po sebe poznáme jediné meno v súvislosti s víťazom ankety Florbalista sezóny, ktorým je aj v tomto roku slovenský reprezentant a hráč švajčiarskeho klubu SV Wiler Ersigen Michal Dudovič. Tak ako pred rokom sa stal s vysokým odstupom bodov suverénnym víťazom pred druhým Ronaldom Gašparíkom a tretím Lukášom Řezaninom (víťaz prvej ankety v roku 2015).

 

„Určite ma táto informácia teší a taktiež som to vôbec nečakal. Myslím si, že pre každého športovca je takéto ocenenie vzácne, najmä keď na sebe tvrdo pracuje a snaží sa byť stále lepší,“ vyslovil uznanie víťaz ankety Michal Dudovič, ktorý zároveň jedným dychom doplnil: „Znamená to pre mňa samozrejme veľa. Na individuálne ocenenia nehľadím nejak extra, pravdaže tímové výsledky sú omnoho dôležitejšie, no aj tak ma to veľmi teší a zároveň motivuje do ďalších tréningov, či zápasov, aby som sa zlepšoval a nepoľavoval. Každé podobné ocenenie je pre mňa vzácne, no ak ide o Florbalistu sezóny, je to predsa niečo viac ako napríklad hráč zápasu. Je to akýmsi zadosťučinením za tvrdú prácu na tréningoch a zápasoch počas celého roka, a to ma teší.“

 

Vo Švajčiarsku však nemá vyhradenú poličku na všetky trofeje, ktoré počas svojej kariéry získal. „Všetky moje ceny končia doma, kde som vyrastal. Vo Švajčiarsku mám len zlatú medailu za titul s Wilerom v sezóne 18/19 a striebro z Champions cupu, ktoré považujem za najväčšie tímové úspechy, pri ktorých som mohol byť. Samozrejme táto cena má určite svoje vyhradené miesto a to ako som už povedal doma v Košiciach,“ vraví slovenský reprezentant.

 

Michal už dlho brázdi florbalové ihriská a už od malička bolo jasné, že ak vo svojom úsilí vydrží, bude veľkým hráčom, čo sa v súčasnosti aj potvrdzuje. Udržať si latku výkonnosti tak dlho je však obdivuhodné. „Je to neustála drina, chtíč zlepšovať sa a neuberať na tempe. Je potrebné, aby hráč na každom tréningu nestrácal koncentráciu a aby mal ciele. Hlavne v mladom veku mi pomohlo to, že som odjakživa trénoval so staršími hráčmi a aj napriek tomu som chcel neustále vyhrávať a zlepšovať sa,“ prezradil svoj recept na úspech.

 

Svoje kvality dokazuje v TOP lige za švajčiarsky Wiler Ersigen. V reprezentácii Slovenska to asi v tomto roku nevyjde. Šampionát mužov, ktorý sa mal hrať v decembri vo fínskych Helsinkách bol preložený. „Plne rešpektujem a chápem rozhodnutie fínskej federácie. Hoci som už o tejto informácii vedel možno trochu skôr ako ostatní, je potrebné stále trénovať a pripravovať sa na šampionát. Myslím, že takýto odklad majstrovstiev sveta nám môže rovnako ako pomôcť, tak aj uškodiť. Bude dôležité, ako k tomu každý z nás pristúpi, hlavne počas Vianoc, kedy tých tréningov je pochopiteľne menej. Pevne verím, že ten čas využijeme všetci plnohodnotne na to, aby sme na majstrovstvách potešili nielen seba, no aj našich fantastických fanúšikov,“ vyslovil želanie Dudovič.

 

Konečné poradie ankety Florbalista sezóny 2019/2020:

 

1. miesto: Michal DUDOVIČ (SV Wiler Ersigen, SUI)

2. miesto: Ronald GAŠPARÍK (UHC Waldkirch-St. Gallen, SUI)

3. miesto: Lukáš ŘEZANINA (1. SC TEMPISH Vítkovice, ČR)



Odoberajte newsletter