Kristína Vyletelková: „Byť neviditeľnou na ihrisku je pomerne náročné.“

Nemšová nastrieľala v doterajších piatich odohratých zápasoch Hyundai extraligy žien 45 gólov, čo je najviac zo všetkých účastníkov s priemerom 9 gólov na jeden zápas. Viac ako polovicu až 23, nastrieľali tri dievčatá – Patrícia Štefánková, Kristína Vyletelková a Kristína Haljaková, ktoré obsadili popredné miesta v štatistikách produktivity a nachádzajú  sa v prvej päťke.

 

Až jedenásť presných zásahov má na svojom konte Kristína Vyletelková, ktorá nielen svoj dobrý štart vidí v súdržnosti: „To, že nám sezóna začala, či už ako tímu alebo mne osobne, celkom sľubne, pripisujem hlavne dobrej chémii, ktorá medzi nami v družstve je a skutočnosti, že si spolu jednoducho rozumieme.“

 

Obávaná útočná trojka naháňa súperovým brankárkam strach. „Útok tvorím s Aďkou Bahnovou a Paťkou Štefánkovou, ale samozrejme nemôžem zabudnúť ani na obrankyne, ktoré často zohrávajú veľkú úlohu v celej akcii,“ tvrdí najlepšia strelkyňa Nemšovej, ktorá si často na streleckú pozíciu hľadá miesto „poza bučky“ a veľa hráčok jej to „zhltne,“ čím sa nechajú nachytať a Kristína tak často skóruje prakticky do prázdnej brány. „Byť neviditeľnou  na ihrisku je pomerne náročné. Veľkú rolu zohráva hlavne správny pohyb, ktorým si takúto príležitosť dokážete hráč vytvoriť a tým sa dostať do čo najlepšej pozície na zakončenie,“ prezradila Vyletelková.

 

Výraznou mierou ožila a svojmu klubu pomáha Patrícia Šefánková, ktorá v minulosti nedostávala dostatok priestoru v zápasoch. Po jej hosťovaní v Partizánskom, kde sa strelecky rozbehla sa to úplne zmenilo. Rozohrala sa a dnes je najproduktívnejšou hráčkou Hyundai extraligy. „Keďže hranie extraligy v sezóne 2018/2019 bolo pre mňa veľkou neznámou a v prvej lige žien mala Nemšová dostatočné množstvo kvalitných hráčok doplnené o hráčky z Rimavskej Soboty, rozhodla som sa vyskúšať hosťovanie v prvoligovom klube FBK Harvard Partizánske. S týmto mladým družstvom sa nám podarilo prebojovať do najvyššej ženskej súťaže. Po zraneniach dvoch kľúčových hráčok Nemšovej som sa po jeden a pol roku vrátila späť do môjho materského klubu, ktorému sa svojimi výkonmi snažím čo najviac pomôcť,“ vysvetľuje Patrícia Štefánková.

 

Teraz je líderkou produktivity celej súťaže. Žiaden tlak okolia na sebe však necíti. „Hoci som momentálnou líderkou produktivity extraligy, žiaden nátlak vyvíjaný na moju osobu nepociťujem, pretože hodnotiace štatistiky sú pre mňa iba čísla. Som však veľmi rada, že na prvom mieste v počte strelených gólov je v súčasnosti moja parťáčka Kika Vyletelková, s ktorou by som sa chcela poďakovať celému tímu za doterajšie výkony. Pevne verím, že pozastavená Hyundai extraliga bude onedlho spustená, aby sme mohli dosiahnuť náš spoločný cieľ, ktorým je vyhrať majstrovský titul,“ povedala Štefánková.



Odoberajte newsletter