Kristína Vyletelková: „Chceme podať čo najlepší výkon a vyhrať!“

Po reprezentačnej prestávke pokračuje zápasmi šiesteho a siedmeho kola Hyundai extraliga žien. Pozitívnou správou je, že sa odohrá všetkých osem stretnutí, pretože po nútenej pauze sa do hry vracajú aj dievčatá z Kysuckého Nového Mesta. Najvyššia súťaž žien zažije ešte jednu historickú udalosť. V pondelok 25. októbra sa od 17.00 hodiny odvysiela v televízii JOJ ŠPORT priamy prenos zo zápasu 6. kola Slávia Nitra – FbK Tvrdošín.

 

V dobrej nálade a vždy pripravené na víťazstvo sú aj dievčatá z Nemšovej, ktoré sú stále na čele tabuľky bez straty bodu. Do Púchova za nimi zavítajú náročné súperky. Zajtra to bude Kométa Spišská Nová Ves a na druhý deň Sabinov. „Musím povedať, že nás čakajú veľmi kvalitní súperi, no do každého zápasu sa samozrejme snažíme ísť s tým, že chceme podať čo najlepší výkon a vyhrať. Myslím si, že ani teraz to nebude výnimkou,“ povedala najproduktívnejšia hráčka Nemšovej Kristína Vyletelková, ktorá je ešte so svojimi spoluhráčkami plná emócii po odohratom medzištátnom priateľskom stretnutí proti nemeckej reprezentácii, s ktorou Nemšová remizovala 3:3: „Súboj proti Nemkám sme si všetky užili a boli sme rady, že sa nám vôbec takáto príležitosť naskytla. Veľmi sme sa naň s babami tešili a pre niektoré to bolo po prvý raz, kde si mohli vyskúšať florbal na medzinárodnej úrovni. Rozdiel v porovnaní s Hyundai extraligou a týmto súperom bol určite v hre do tela, osobných súbojoch, ktoré boli viac púšťané, ako sme v našej lige zvyknuté a celkové tempo hry, ktoré bolo taktiež citeľne rýchlejšie.“

 

Po výrazných zmenách v kádri Pruského, ktoré sa na výsledkoch neprejavili negatívnym spôsobom sa dievčatá z Považia chystajú na domáci dvojzápas proti Spišiačkam a Sabinovu. „Našim cieľom v prvých domácich zápasoch sú dve víťazstvá. Vieme, že to bude náročné, musíme sa však predovšetkým zamerať na seba a svoj výkon. Chceme vychádzať z aktívnej hry z tretej tretiny proti Tvrdošínu,“ povedal tréner Pruského Vladimír Gábor.

 

Po posledných dvoch prehrách by sa radi tešili z víťazstva dievčatá z bratislavského Hurikánu, ktoré odohrajú dva domáce duely proti Kysučankám a Tvrdošínu. „Od začiatku sezóny nás trápi strelecká efektivita, čomu nasvedčuje aj naše postavenie v tabuľke i to, že sme tímom, ktorý vstrelil najmenej gólov v súťaží. V priemere máme tri góly na zápas. Takto sa body do tabuľky zbierajú ťažko. Dievčatám som sa pokúsil dať nový impulz a pevne verím, že cez víkend prelomíme strelecké suchoty. Po nedeli chceme mať v tabuľke o šesť bodov viac a spravíme preto všetko, čo bude v našich silách. Toto družstvo má jednoducho na viac, len to musíme dokázať aj na palubovke,“ skonštatoval tréner Hurikánu Stanislav Šenšel.

 

Ešte pred pondelňajším televíznym súbojom odohrajú dievčatá spod Zobora domáci duel proti Kysuckému Novému Mestu.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU



Odoberajte newsletter