Kto bude po víkende okupovať pozíciu lídra extraligy juniorov?

Extraligu juniorov čakajú počas víkendu tri dôležité dohrávky. V akcii budú prvé štyri tímy tabuľky a posledný Prešov. Vzájomné súboje 1. FBC Florbal Trenčín s košickými družstvami Florkom a ATU veľa napovedia do konečného poradia. Zrejme najľahší duel bude mať bratislavský Snipers, ktorý sa stretne s posledným Prešovom a cestuje si pre tri povinné body.

 

Trenčania majú najmenej odohratých zápasov a do metropoly východu cestujú na dva duely, v ktorých sa v prípade víťazstiev zo štvrtej pozície môžu vyšvihnúť na druhú, prípadne do pozície lídra. „Čakajú nás ďalšie dôležité zápasy. Ideme do nich s cieľom dosiahnuť čo najlepšie výsledky. V súčasnosti sa tím skladá veľmi ťažko. Zdravotný stav sa mení zo dňa na deň. Skutočne nie je jeden kľudný deň, kedy by mi niekto z hráčov nenapísal, že je podozrenie na pozitivitu, alebo že zostáva v karanténe... Samozrejme je to realita všetkých mužstiev a musíme sa s tým vysporiadať,“ povedal tréner 1. FBC Florbal Trenčín Juraj Lamačka.

 

Bratislavčania vycestujú do Prešova, ktorý je na poslednom mieste a sú jasným favoritom tohto duelu. V prípade zaváhania košických tímov s Trenčínom a výhry Snipers na Šariši, sa môžu dostať na čelo tabuľky. „Pôvodné viróza je zažehnaná, no chalani len postupne začínajú trénovať, navyše začínajú jarné prázdniny u nás a ešte sa nám aj z reprezentačného juniorského zrazu vrátili hráči s ďalšou virózou, takže opäť sa nám to točí v kádri a znovu budú nejaké absencie, ale tak neklesáme na duchu. Prešov absolútne nepodceňujeme a berieme ich ako každého súpera. Stále sa sústredíme len na seba a na náš výkon. Do hry zapojíme ďalších dorastencov, čo si pripíšu prvé štarty v extralige juniorov,“ ozrejmil tréner bratislavského Snipers Tomáš Chvála.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU



Odoberajte newsletter