Kto bude rozhodovať zápasy MS junioriek v Uppsale?

Komisia rozhodcov Medzinárodnej florbalovej federácie nominovala na svetový šampionát junioriek do švédskej Uppsaly päť rozhodcovských dvojíc zo štyroch rôznych krajín. Komisia tiež nominovala aj hlavného rozhodcu, ktorým je Mika Saastamoinen z Fínska. Observerkou podujatia je Nihada Cenanovic zo Švédska.

 

Tomáš Kostinek/Martin Reichelt (Česká republika)

32 -ročný Tomáš Kostinek žije v Prahe a pracuje v medzinárodnej spoločnosti ako technický inžinier a projektový manažér. S priateľkou majú dve malé dcéry. Rád hrá bedminton a behá, čo ho udržuje v kondícii, inak trávi väčšinu voľného času so svojou rodinou. Tomáš rozhoduje od roku 2010 a vo florbalovej komunite má záujem vzdelávať rozhodcov.

Martin Reichelt tiež žije v Prahe a rozhodcom je od roku 2003 a na medzinárodnej úrovni od roku 2009. Martin je od roku 2013 vedúci regionálneho výboru rozhodcov, ktorý pokrýva Prahu a český región v Českej republike. Krajským pozorovateľom rozhodcov je od roku 2009. Martin je advokátskym koncipientom a podľa neho nemá veľa voľného času, ale vždy, keď nejaký nájde, rád číta, bicykluje, sleduje filmy a chodí do divadla.

 

Timo Järvi/Pertti Kirsilä (Fínsko)

46 -ročný Timo Järvi pracuje ako fyzioterapeut a žije v meste Lapua v západnom Fínsku. Má dve deti, 15-ročného chlapca a 17-ročné dievča. Timo je rozhodcom 18 rokov, deväť rokov na národnej úrovni a rozhodcom IFF od roku 2017, Kirsilä je jeho rozhodcovská dvojica. Medzi jeho koníčky patrí golf v lete a plávanie na ľade v zime.

Pertti Kirsilä žije v Jakobstade vo Fínsku. Je ženatý a má tri dcéry. Jeho kariéra rozhodcu sa začala v roku 1996. V roku 2013 začal rozhodovať vo fínskej lige žien a na medzinárodnej úrovni v roku 2017. Pracuje ako zástupca pre zdravie a bezpečnosť v továrni na výrobu nehrdzavejúcej ocele. Medzi jeho záľuby patrí golf a beh na lyžiach.

 

Jörgen Andersson/Olle Eliasson (Švédsko)

45 -ročný Jörgen Andersson žije vo Falune a pracuje pre Švédsku sociálnu poisťovňu. Je ženatý a má dve dcéry. Jörgen rozhodoval celkovo 299 zápasov vo švédskej superlige a štyri finále. Má medzinárodné skúsenosti napríklad z MS žien 2017 hraného v Bratislave a zo SEA Games 2019, ktoré boli organizované na Filipínach. Medzi jeho záľuby patrí šport a tréning. Okrem toho je trénerom florbalových tímov svojich dcér, dievčat narodených 07/08.

Olle Eliasson žije v Umea a je zasnúbený so Susanne a má dve deti Elliot (9) a Alma (4). Odohral 175 zápasov v SSL a dve finále vo Švédsku, v rokoch 2021 a 2017. Olle bol tiež rozhodcom na majstrovstvách sveta junioriek vo Švajčiarsku v roku 2018. Pracuje ako poštár v Umea a jeho koníčkom je šport. Je veľkým fanúšikom FC Liverpool. Vo voľnom čase trávi čas s deťmi a chodí behať alebo cvičiť.

 

Mona Franzon/Josefine Hedelind (Švédsko)

Mona Franzon žije v Štokholme a rozhoduje 27 rokov na národnej a dva roky na medzinárodnej úrovni. Mona pracuje ako policajtka. Vo svojom voľnom čase veľa cvičí, robí CrossFit, behá alebo chodí do posilňovne. Mona miluje turistiku. V lete skúmala švédsku vysočinu hore na severe.

Josefine Hedelind žije v Göteborgu. Vo Švédsku rozhoduje 16 rokov a je to jej druhý rok v pozícii rozhodkyne IFF. Josefine pracuje ako plánovač logistiky na ústredí Intersport Sweden. Voľný čas trávi trénovaním a hraním florbalu. Okrem toho rada chodí do posilňovne a varí. Jej najlepšie rozhodcovské skúsenosti sú zo ženského MS  2019, keď s Monou odpískali semifinále medzi Švajčiarskom a Českou republikou, nazývané tiež „zázrak Neuchatel“.

 

Christian Friemel/Erik Hasselberg (Švajčiarsko)

Christian Friemel žije v Ebertswile, malej dedinke neďaleko Zürichu. Je vo vzťahu a je otcom troch úžasných chlapcov vo veku 21, 19 a deväť rokov. Národným rozhodcom je od roku 1996 a spolu s Erikom od roku 2010. Rozhodcom IFF je od roku 2018. Vrcholom jeho rozhodcovskej kariéry bolo finále Švajčiarskeho pohára v roku 2019 a finále Švajčiarskeho superpohára v rokoch 2018 a 2020, ako aj medzinárodná výmena rozhodcov v SSL v roku 2020. Christian pracuje ako softvérový inžinier. Medzi jeho záľuby patrí horská cyklistika, závodná cyklistika, turistika, lyžovanie, snowboarding, beh, cestovanie a varenie.

Erik Hasselberg žije v Thalwile, malom meste v züryšskej aglomerácii. Je národným rozhodcom od roku 2008 a rozhodoval viac ako 50 zápasov v najvyššej ženskej lige vo Švajčiarsku. Vo Švajčiarsku tvoria rozhodcovskú dvojicu s najvyšším vekovým rozdielom Erik a Christian. Erik je rozhodcom IFF od roku 2018.  Pracuje ako športový novinár a ako učiteľ dejepisu. Medzi jeho záľuby patrí plávanie, snowboarding, beh, fotografovanie, cestovanie a varenie.



Odoberajte newsletter