Kto bude súperom Slovenska na MS?

Počas najbližšej soboty (22. mája od 19.00 h), sa v dejisku svetového šampionátu žien, švédskom meste Uppsala, uskutoční žrebovanie základných skupín MS.

 

Slovenkám „prischnú“ do skupiny traja súperi z týchto krajín – dva tímy zo svetovej TOP 4 – Švédsko, Fínsko, Švajčiarsko, Česká republika a dva tímy z trojice Nemecko, Lotyšsko a Poľsko. „Keďže nám posledné majstrovstvá sveta nevyšli a nesplnili sme si náš sen, rada by som si zopakovala zápas s Fínskom a Českou republikou. Práve tieto súboje nám ukážu, ako veľmi sa na nás podpísala pandémia, keďže na Slovensku sa nehrali zápasy a taktiež ani netrénovalo. Ako posledný tím by som zvolila Poľsko, ktorému máme čo oplácať z posledných MS,“ povedala pred nedávnom slovenská reprezentantka Alžbeta Ďuríková.

 

Žrebovanie bude vysielané naživo a môžete si ho pozrieť TU.

 

Šestnásť zúčastnených krajín bude rozdelených do štyroch výkonnostných košov a následne budú vyžrebované do štyroch skupín po štyroch účastníkoch v každej skupine. Osem najvyššie umiestnených krajín podľa rebríčka IFF, budú žrebované do skupín A a B. Do tejto osmičky patrí aj slovenská reprezentácia. Zvyšných osem družstiev bude vyžrebovaných do skupín C a D.



Odoberajte newsletter