Kto bude v súboji lídrov úspešnejší, Partizánske alebo Prešov?

Zrušenie úplného zákazu športovania určite potešilo, no situácia vôbec nie je ideálna. Počas najbližšieho víkendu bude pokračovať zápasmi tretieho a štvrtého kola prvá liga žien. Medzi najzaujímavejšie duely možno považovať súboj prvých dvoch celkov tabuľky medzi domácim Partizánskym a Prešovom. O svoje prvé body zabojujú hráčky bratislavského Snipers, ktoré sa pokúsia ozbíjať Slovenskú Ľupču a Fiľakovo.

 

Partizánske sa v prvej lige rozbehlo ako sa patrí na bývalé extraligové družstvo. Súperom pred dvomi týždňami naložili dvojciferné nakladačky aj napriek tomu, že na zápasy nenastúpili v plnej sile. V sobotu si Harvard zahrá proti nováčikovi z Likavky, no pozornosť sa bude sústrediť na duel s druhým Prešovom, ktorý taktiež vykročil do sezóny v pozícii minuloročného víťaza tejto súťaže. „Je pravda, že sme v prvom dvojkole nastúpili v neúplnej zostave, ale dokázali sme sa s tým vysporiadať a súperov zdolať, takpovediac jednoznačne. V domácom prostredí sa na stretnutia tešíme aj, keď bez divákov ale sme radi, že môžme hrať. To je teraz najdôležitejšie. Vždy ideme do zápasov s tým, že chceme vydať zo seba maximum a to bude platiť aj teraz. Určite chceme zostať na čele tabuľky. Prešov bude silným súperom a ja osobne sa na to teším. Mám radšej zápasy, v ktorých treba makať celých šesťdesiat minút a nemusím riešiť to, že sa dievčatá v polovici zápasu uspokoja s výsledkom a začnú sa po ihrisku flákať,“ povedal tréner FBK Harvard Partizánske Dušan Ďuríček.

 

Po domácej krutej prehre 2:13 s Partizánskym, vycestujú hráčky bratislavského Snipers bojovať o svoje prvé body v sezóne na ihriská súperiek. V sobotu sa predstavia v Slovenskej Ľupči a na druhý deň v Detve proti Fiľakovu. „Partizánske nás v prvom dueli ligového ročníka na úvod trochu zaskočilo a potom sme sa už nevedeli dostať do zápasu. Okamžite sme aj začali pracovať na chybách, ktoré nám prvý súboj ukázal, takže verím, že na víkend budeme oveľa lepšie pripravení. My chceme každopádne vyhrať v každom zápase do ktorého nastúpime a dúfam, že poslednou prehrou budú baby zdravo vyhecované, aby ukázali, že máme ako tím v tejto lige na viac,“ prezradil kouč Snipers Bratislava Vladimír Roziak.

 

S rovnakými súperkami ako Snipers sa stretnú aj hráčky B-tímu bratislavského Hurikánu. Na Kysuce do Čadce vycestujú v sobotu Oravčanky z Mútneho.

 

Podrobný program všetkých zápasov, ale aj neskorších výsledkov nájdete TU.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter