Kusenda nepokračuje v Sparte Praha, vrátil sa do AS Trenčín

Káder AS Trenčín, dosiaľ posledného majstra Slovenska v kategórii mužov, rozšíril tesne pred štartom sezóny 2020/2021 útočník Ondrej Kusenda. Ten uplynulý ročník odštartoval rovnako pod hradom Matúša Čáka, neskôr sa však vydal do Česka, kde sa dohodol so Spartou Praha. Tá ho obratom poslala na hosťovanie do treťoligového TBC Králův Dvůr.

 

„Králův Dvůr hrá národnú ligu, ktorá bola veľmi vyrovnaná, zápasy by som úrovňou prirovnal k I. slovenskej lige. Z môjho pohľadu nešlo o najvydarenejšiu sezónu, nakoľko som prišiel do nového tímu, kde som nebol so spoluhráčmi zohratý. Situáciu mi komplikovalo aj dochádzanie. Hráči boli ambiciózni, no napriek tomu sme v nedokončenej sezóne prehrávali v play-off už 0:2 na zápasy,“ vrátil sa späť k lanskému ročníku Ondrej Kusenda, cituje ho oficiálny web AS Trenčín.

 

Jeho návrat do AS Trenčín má logické odôvodnenie. „Koncom mája som sa presunul do Prahy, kde som začal so Spartou letnú prípravu. Tá trvala zhruba dva mesiace. Sparta pred sezónou značne posilnila a koncom júla mi oznámili, že by ma znova poslali na hosťovanie. Navrhovali mi hosťovanie v I. lige, no keďže v Prahe hrá prvú ligu iba jeden tím, ktorý je béčkom Chodova, možnosťou by bolo Kladno. Táto možnosť sa mi nezdala atraktívna vzhľadom na vzdialenosť a dochádzanie na tréningy. Medzitým som sa skontaktoval s Jurom Matejkom, s ktorým som sa dohodol na moja návrate,“ vysvetlil svoje pohnútky útočník, ktorý v nedeľu oslávi 21. narodeniny.

 

Odchovanec piešťanského florbalu naďalej pokračuje v štúdiu v hlavnom meste Českej republiky. „Bude to trochu náročné, ale verím, že to zvládnem, keďže prvý ročník na matfyze na Karlovej univerzite sa mi podarilo zvládnuť bez väčších problémov. Očakávam, že svoje cesty vlakom využijem na štúdium.“

 

Člen majstrovského kádra zo sezóny 2018/2019 verí, že pre AS Trenčín sa nezopakuje situácia z uplynulého ročníka, keď mal obhajujúci šampión absentovať vo vyraďovacích bojoch. „Mojím hlavným cieľom bude, čo najviac pomôcť tímu v boji o play-off a celkové umiestnenie. Očakávam, že tímové ambície budú vysoké a dokážeme, najmä v play-off, predviesť kvalitné výkony, ktorými dokážeme potrápiť súperov a zabojovať o popredné priečky,“ uviedol Kusenda a dodal: „V AS plánujem odohrať celú sezónu. Už sa veľmi teším na domáce zápasy, staronových spoluhráčov a skalných fanúšikov.“



Odoberajte newsletter