Kvalifikácia AOFC o postup na MS juniorov odložená

Predstavitelia Medzinárodnej florbalovej federácie IFF dnes spoločne so Singapurskou asociáciou florbalu (SFA) prijali rozhodnutie o odklade kvalifikácie o postup na Majstrovstvá sveta juniorov 2021 v kategórii AOFC, ktorá sa mala uskutočniť 12. až 17. októbra 2020.

 

Toto rozhodnutie bolo založené na skutočnosti, že účinky COVD-19 sa stále prejavujú v mnohých krajinách po celom svete, a na skutočnosti, že SFA oznámila, že vzhľadom na súčasné vládne obmedzenia nie sú schopní zorganizovať kvalifikáciu juniorov AOFC. Regionálne cestovné obmedzenia by tiež znamenali, že aj keby sa dokázali usporiadať, mnoho krajín by sa stále nemohlo podujatia zúčastniť.

„Momentálne nemôžeme uviesť presný dátum preplánovania, okrem toho, že chceme, aby sa táto udalosť odohrala začiatkom roku 2021 v januári, prípadne vo februári. Nové termíny budú závisieť od dostupnosti zariadení v Singapure, ako aj od diskusií s organizátormi svetového šampionátu, pretože neskoré oznámenie postupujúcich krajín má priamy vplyv aj na ich organizáciu. Centrálna rada IFF bude diskutovať o budúcich udalostiach na svojom septembrovom stretnutí,“ informuje manažérka podujatí IFF Sarah Mitchell.

Majstrovstvá sveta juniorov sa budú hrať v Brne v Českej republike 28. apríla až 2. mája 2021 a zúčastní sa ich aj slovenská reprezentácia.



Odoberajte newsletter