KVALIFIKÁCIA NA MS 2023: Slovenky zdolali vysokým rozdielom aj Estónsko. Čisté konto Mládenkovej!

Slovenky zvládli jasným rozdielom aj druhý kvalifikačný duel a otvorili si bránu do Singapuru 

Čisté konto zaznamenala Radka Mládenková! 


Dnešný druhý kvalifikačný zápas o postup na Majstrovstvá sveta v Singapure priniesol ďalšiu dvojcifernú výhru pre naše ženy. Úvodná tretina ale nebola podľa predstáv samotných hráčok a ani trénera Jedličku: "Dnešný zápas sme nezačali veľmi dobre, neviem čím to bolo, asi išlo o nejakú formu uspokojenia po včerajšku. Počas prestávky som musel zvýšiť hlas a padlo to na úrodnú pôdu." doplnil tréner Jedlička. 

Dôkazom, že trénerov zvýšený hlas po prvej tretine jeho hráčky prebral bola druhá časť zápasu v ktorej Slovensko nastrieľalo 7 gólov. "S druhou tretinou som spokoný. Páčila sa mi. Dali sme dosť gólov a predviedli pekné akcie. Gólmanka mala perfektné zákroky, ktorými nás podržala a spolupráca medzi ňou a hráčkami bola dnes veľmi dobrá. Čisté konto vždy poteší." V tretej tretine už tempo hry trošku opadlo a na naše konto pribudli "len" ďalšie 4 góly. "V tretej časti hry sme tempo neudržali a trošku sme šli dole ale našlo sa aj tam viacero pozitívnych momentov." 

Zajtra čaká ženskú reprezentáciu úpne iný súper. Favoritom už nebudu naše hráčky. "Zajtra to bude úplne iný zápas ako tieto úvodné dva. Budeme musieť viac brániť a potrebujeme naše dievčatá na to pripraviť. Teória je jedna vec, uvidíme ako to bude vyzerať na ihrisku. Ak do toho dáme všetko a odohráme vyrovnaný zápas, budem spokojný." dodal Jedlička. 


Čistým kontom sa prezentovala dlhoročná opora reprezentácie Radka Mládenková. Najlepšou hráčkou zápasu bola s troma gólmi a dvoma asistenciami Kristína Hudáková. 

Radka Mládenková dnes s čistým kontom. FOTO: IFF


Najlepšou hráčkou zápasu bola s troma gólmi a dvoma asistenciami Kristína Hudáková, ktorá bola so svojim výkonom veľmi spokojná: "Hralo sa mi veľmi dobre. Myslím, že výkon sa od včerajšieho zápasu zlepšil. Všetky baby hrali poctivo a hlavne chcem pochváliť našu lajnu, tá hrala skvelo. Som rada, že máme nulu a dúfam, že nám to vydrží proti Švajčiarkam a dostaneme čo najmenej gólov. Do zápasu pôjdeme s tým, že ich chceme prekvapiť a zdolať ich."

Kristína Hudáková po góle proti Estónsku. FOTO: IFF


ESTÓNSKO - SLOVENSKO 0:12 (0:1, 0:7, 0:4)

Góly: 11. K. Hudáková (Šponiarová), 25. Šponiarová (Klapitová), 26. Belicová (P. Hudáková), 26. K. Hudáková (Hrabovská), 34. Klapitová (Hrabovská), 36. P. Hudáková (Chúpeková), 39. P. Hudáková (Belicová), 39. Hrabovská (K. Hudáková), 41. Červená (Belicová), 43. Chúpeková (Červená), 45. P. Hudáková (Belicová), 51. Šponiarová (K. Hudáková).


Zajtra čaká slovenské florbalistky tretí zápas proti Švajčiarsku. Štart o 19:00 LIVE v aplikácii IFF (spoplatnenej IFF platforme) 



Odoberajte newsletter