KVALIFIKÁCIA NA MS 2023: Na úvod jasná výhra nad Španielskom

Slovenská ženská reprezentácia má za sebou úspešný štart do kvalifikácie o Majstrovstvá sveta v Singapure 2023

Na úvod si zverenkyne Michala Jedličku poradili so Španielskom a potvrdili tak úlohu jasných favoritiek. 


Od úvodu zápasu si išli naše reprezentantky za jasnou výhrou. Skóre duelu a celej talianskej kvalifikácie otvorila svojim druhým gólom za Slovensko a ženskú reprezentáciu 17 ročná Daniela Hrabovská. Išlo o jej prvý gól na prvom kvalifikačnom turnaji, ktorého je súčasťou. Predtým skórovala na medzinárodnom turnaji žien v Poľsku. Svoj prvý gól pridala aj Slovenka žijúca a pracujúca vo Švajčiarsku Dominique Schnetzer, pre ktorú to bol premiérový zápas v slovenskom národnom drese. Strelecky sa prvýkrát v národnom drese žien presadila aj Sophia Sabolová, ktorá zvyšovala na 24-1. Najlepšou hráčkou zápasu bola vyhlásená Laura Chúpeková. (5+4) Prvý hetrik v ženskom drese zase nastrieľala Tamara Dobošová

Skóre postupne narastalo v náš prospech a už po úvodnej časti hry viedli Slovenky vysokým jedenásť gólovým náskokom. Aj v ďalšom priebehu zápasu Slovenky kontrolovali priebeh hry a začiatok kvalifikácie im vyšiel podľa predpokladov. Španielky zdolali vysoko 28:1 a zaznamenali tak najvyššiu výhru v histórii slovenskej florbalovej reprezentácie. 

Radosť Sloveniek po góle proti Španielsku. FOTO: IFF 


GÓLY SLOVENSKA: 

2. Hrabovská (Lenčešová), 4. Klapitová, 9. Belicová (Chúpeková), 12. Klapitová (Šponiarová), 12. Buková (Grossová), 14. Buková, 14. Chúpeková (Červená), 16. Chúpeková (Belicová), 18. Červená (Hudáková P.), 18. Hudáková K. (Ďuríková), 18. Hrabovská (Grossová), 21. Hudáková P. (Pudišová), 22. Klapitová (Ďuríková), 24. Ďuríková (Šponiarová), 26. Chúpeková (Červená), 29. Klapitová (Hudáková K.), 35. Dobošová, 35. Belicová, 37. Dobošová (Buková), 40. Hudáková P. (Chúpeková), 43. Schnetzer (Chúpeková), 44. Šponiarová (Hrabovská), 45. Chúpeková (Sabolová), 49. Sabolová (Chúpeková), 50. Hudáková K. (Hrabovská), 50. Dobošová (Grossová), 59. Chúpeková (Červená), 60. Hudáková K. (Hrabovská)


HLASY PO ZÁPASE: 

Tréner Michal Jedlička bol po zápase spokojný: "Zápas hodnotím pozitívne, boli sme hladní po góloch, dali sme ich veľmi veľa ale naďalej musíme pracovať na našej hre, pretože už na prvý pohľad tam boli určité veci, ktoré v našej hre nechceme mať. Dievčatá som nabádal aby šli do gólov, aby boli aktívne a tlačili sa do bránky. Pre ďalšie súboje bude dôležité, aby sme boli efektívni."

Na otázku, či takéto zápasy majú zmysel najmä pre Slovensko povedal: "Samozrejme, že by sme si radšej zahrali vyrovnané zápasy ale aj počas týchto zrazov a zápasov vieme posúvať svoju hru a pracovať na nej. Je tu priestor na zlepšovanie sa a vieme urobiť počas týždňa veľa užitočnej práce. Nechcel by som byť ale na strane súpera a dostávať jeden gól za druhým." 

Zajtra čaká Jedličkov výber druhý zápas kvalifikácie proti Estónsku: "Zajtra to bude silnejší súper ale pristúpime k tomu zodpovedne, rovnako ako dnes a uvidíme na čo to bude stačiť." Štart duelu proti Estónsku je naplánovaný na 13:00. 

Vyspovedali sme aj MVP dnešného duelu - Lauru Chúpekovú, ktorá bola, napriek pár nedostatkom, s výkonom tímu spokojná: "Zápas hodnotím pozitívne. Naša hra ale ešte nevyzerala úplne tak stopercentne, ako by mohla vyzerať a tak ju potrebujeme smerom k ďalším zápasom zlepšiť. Od zápasu s Estónskom očakávam trošku náročnejší duel. Opäť ale budeme mať hru pod kontrolou a pôjdeme si za čo najlepším výsledkom."


Štart duelu proti Estónsku je naplánovaný na 13:00.

Všetky zápasy Slovenska môžete sledovať  naživo v aplikácii IFF. Ide o spoplatnenú platformu.  Na výber máte viaceré možnosti. 

1 ZÁPAS - 5,99 EUR

Všetky zápasy na tejto kvalifikácii za 14,99 EUR

Špeciálna ponuka - predplatné na všetky prenosy z kvalifikačných turnajov pod hlavičkou IFF za 24,99 EUR


Držte Slovensku palce a sledujte nás. 

 

 



Odoberajte newsletter