KVALIFIKÁCIA NA MS 2023: Tesná prehra po výbornom a obetavom výkone proti Švajčiarsku

Slovenské reprezentantky odohrali vynikajúci zápas proti Švajčiarsku. Po obetavom výkone siahali na remízu, pomýšľať mohli aj na výhru

Napriek tomu ide o najlepší výsledok proti ženám z krajiny Helvetského kríža.


Vynikajúci zápas so všetkým, čo k nemu patrí. Výborné akcie, krásne góly a dráma do poslednej minúty. Slovenky otvorili skóre zápasu zásluhou Kristíny Belicovej. Švajčiarky dokázali postupne otočiť priebeh ale naše dievčatá sa nevzdávali a aj zásluhou gólu v oslabení alebo perfektne prevedeného trestného strieľania v podaní Kristíny Hudákovej dokázali zniížiť na 5:4. Záverečné minúty poslednej tretiny museli dvihnäť tlak nejednému fanúšikovi. Vyrovnanie na 5:5 zásluhou Laury Chúpekovej, o pár sekúnd opäť vedenie Švajčiarok a potom opäť výborná Kristína Hudáková, ktorá bola aj dnes vyhlásená MVP zápasu. Gól v poslednej minúte ale rozhodol o tesnej prehre pre naše ženy. Obetavý výkon opäť ukázal, že zverenkyne Michala Jedličku dokážu hrať vyrovnanú partiu s akýmkoľvek súperom vo vyššom rebríčkovom postavení. 


Tesná prehra veľmi mrzela trénera Jedličku aj kapitánku Katarínu Klapitovú. 

"Musím povedať, že som na baby veľmi pyšná a som rada, aký sme výsledok dosiahli. Na druhej strane som ale smutná, pretože sme tento zápas mohli kľudne vyhrať. Dnes sa všetko zišlo veľmi dobre a napriek tomu to nestačilo. Sklamanie v šatni bolo po zápase veľmi veľké ale s výkonom môžeme byť maximálne spokojné a snažili sme si to všetko poriadne vyrozprávať." 

Tesná prehra zároveň celému tímu ukázala, že s obetavým výkonom, maximálnou koncentráciou a nasadením je možné odohrať podobné stretnutie aj na Majstrovstvách sveta v Singapure. "Zápas nám ukázal veci, na ktorých musíme popracovať, nesmieme sa nechať strhnúť atmosférou a koncetrovať sa na svoj výkon a aj na MS budeme vedieť odohrať výborné zápasy so súperkami z TOP 4."

"Dievčatá do toho dali všetko, nedostatok takýchto kvalitných zápasov rozhoduje a som veľmi smutný, pretože sme dnes boli veľmi dobrí. Podali sme skvelý výkon, mali sme veľa šancí, niektoré sme žiaľ nedokázali využiť. Keď to už ale vyzeralo, že sme dole a je to stratené, tak sme sa vrátili do zápasu a rozhodla chyba a nacvičená akcia Švajčiarok."  dodal tréner Jedlička

Slovenské reprezentantky tesná prehra veľmi mrzela. FOTO: IFF


O prehre rozhodli detaily

Slovenskej ženskej repre chýbajú podobné súboje so súperkami z TOP 4 a keď k tomu pridáme slabšiu kondíciu u zverenkýň trénera Jedličku, poskladáme mozaiku prečo nie je podobných výkonov a výsledkov viac. V tomto zápase síce boli rozdiely minimálne a medzi najväčšie rozdiely medzi slovenským a švajčiarskym ženským florbalom sú aj podľa trénera Jedličku v kondícii. "Jeden z hlavných aspektov, ktorý rozhodol o dnešnej prehre je kondícia. Skúsenosti taktiež hrajú svoju rolu ale aj Švajčiarky už majú mladší tím. Naše dievčatá na sebe musia pracovať fyzicky a kondične a najmä žiť florbalom naplno na ihrisku a najmä mimo neho."


V druhom zápase v rade bola za najlepšiu hráčku stretnutia vyhlásená Kristína Hudáková, ktorá odohrala ďalší výborný duel a opäť zaznamenala hetrik. Premenila trestné strieľanie a dokázala naštartovať zmenu smerovania zápasu a aj streliž vyrovnávnávajúci gól na 6:6. O to viac môže tesná prehra mrzieť, pretože sme ešte minútu pred koncom siahali na historickú remízu. 

Kristína Hudáková - MVP zápasu proti Švajčiarsku. FOTO: IFF


Ku skvelému výkonu dopomohla dievčatám aj podpora slovenských fanúšikov, ktorých bolo na tribúne poriadne počuť.

Touto cestou im ďakujeme za podporu a zajtra si ideme užiť voľný deň bez florbalu. Posledný zápas čaká Slovenky v sobotu od 10:00 proti Ukrajine. 

Slovenskí fanúšikovia a ich skvelá podpora. FOTO: IFF


ŠVAJČIARSKO - SLOVENSKO 7:6 (1:1, 3:1, 3:4)

Góly: 19. Gerigová (t.s.), 25. Fitziová (Edizová), 33. Gerigová, 38. Rüttimannová (Wyssová), 43. Spichigerová (Bergerová), 57. Gerigová (Spichigerová), 60. Fitziová (Larssonová) - 7. Belicová (P. Hudáková), 37. Červená (Chúpeková), 45. K. Hudáková (Hrabovská), 46. K. Hudáková (t.s.), 57. Chúpeková (P. Hudáková), 57. K. Hudáková (Ďuríková)



Odoberajte newsletter