Kvalifikácia o postup na MS juniorov 2021 bola zrušená

Medzinárodná florbalová federácia včera prijala rozhodnutie o zrušení kvalifikácie juniorov o postup na MS 2021 a to v Európe a Amerike kvôli pokračujúcej kríze Covid-19.

 

Po mesiacoch diskusií s organizátormi a zúčastnenými krajinami vrátane niekoľkých odkladov boli všetky kvalifikácie zrušené. V Európe obaja organizátori (Taliansko a Poľsko) pracovali veľmi tvrdo, aby zabezpečili možnosť bezpečne pokračovať v organizovaní podujatí, o účasti tímov však naďalej existovali vysoké pochybnosti. Päť krajín upozornilo, že sa rozhodne nemôžu zúčastniť a všetky ostatné naznačili určité váhanie, či už v súvislosti s dlhodobými obmedzeniami florbalových aktivít v rámci ich vlastných krajín, bezpečnosťou počas podujatia alebo s možnými požiadavkami na karanténu či testovanie, najmä po návrate do domovských krajín po skončení akcie.

 

V Amerike nedostatok možností bezpečného a ľahkého cestovania medzi USA a Kanadou znamenalo, že neexistovala reálna možnosť, že by sa táto udalosť mohla uskutočniť podľa plánu. Skupina AOFC už bola zrušená skôr, a to aj kvôli prísnym obmedzeniam cestovania a karantény Covid-19 v rámci regiónu. „Je veľkým sklamaním, že situácia Covid-19 nám naďalej bráni usporiadať medzinárodné udalosti. Pre členské združenia IFF je logistika medzinárodného cestovania v súčasnosti, najmä s juniorskými hráčmi, príliš náročná a väčšina krajín sa skôr zameriava na obnovenie ich národných súťaží, ktoré IFF plne podporuje,“ uviedla manažérka IFF Sarah Mitchell.

 

Zloženie skupín MS juniorov 2021:

Ako už skôr rozhodol výkonný výbor IFF, v situácii, keď sa kvalifikačné podujatia nemôžu konať, sa kvalifikačné tímy určia na základe aktuálneho poradia. Pre kategóriu juniorov to znamená, že z každého regiónu sa kvalifikujú nasledujúce tímy:

AOFC - Austrália, Japonsko, Nový Zéland
AMER - Kanada
EUR - Poľsko, Rusko, Slovinsko

Podľa žrebovania o postup na MS juniorov 2021 bude zloženie skupín šampionátu nasledovné:

Skupina A:
Česko, Fínsko, Lotyšsko, SLOVENSKO

Skupina B:
Švédsko, Švajčiarsko, Dánsko, Nemecko

Skupina C:
Slovinsko, Kanada, Rusko, Nový Zéland

Skupina D:
Nórsko, Poľsko, Japonsko, Austrália

Jedenásty svetový šampionát juniorov sa uskutoční od 28. apríla do 2. mája 2021 v Brne. Rozpis zápasov bude zverejnený zajtra.



Odoberajte newsletter