Kvasnica prispel siedmimi bodmi k presvedčivému víťazstvu nad Prešovom

V ôsmom kole privítal 1. FBC Trenčín vo svojej hale FBC Mikuláš Prešov. Po presvedčivom výsledku 15:5 sa domáci posunuli na druhú priečku v ligovej tabuľke. Prešov má naopak stále deväť bodov a figuruje na ôsmom mieste.

Bodovo najproduktívnejším hráčom zápasu bol Tomáš Kvasnica, ktorý päťkrát skóroval a dvakrát nahrával. Teraz je tak druhý v poradí v počte získaných kanadských bodov za túto sezónu — na konte ich má 26.

Prvý gól hostí, z florbalky Jana Komineka, padol už v druhej minúte stretnutia. Tretina skončila napokon stavom 4:1 po tom, ako sa ku Kvasnicovemu hattricku pridal ešte presný zásah Matúša Macharu. 

Druhá tretina priniesla až deväť gólov — dva z nich do brány Trenčína v 29. od Daniela Pankucha a v a 35. minúte od Martina Joščáka. Zvyšných sedem strelili domáci rovnomerne počas celej tretiny. Dvakrát sa presadil Karol Pelczarski, dvakrát Kvasnica a raz aj Branislav Mitucha, Dominik Vrábeľ a Filip Fűrsten.

Dvanásty gól Trenčína bol prvý gól Lukáša Porubana v tejto sezóne. Aj ten štrnásty bol prvý v sezóne pre Samuela Babíka. Medzi nimi padla ešte strela hosťujúceho Františka Baláža na 12:4 a úprava Norberta Ondrášika na 13:4. Štyri minúty pred koncom zápasu dal ešte piaty gól Prešova Jan Kominek. Skóre ale uzavrel hráč domáceho tímu, keď 36 sekúnd do záverečnej sirény skóroval Matúš Machara.

 

Hlasy po zápase:

Dominik Vrábeľ (hráč, 1.FBC Florbal Trenčín): „Hrali sme celý čas na lopte a Prešov sme k ničomu nepustili, všetky góly ktoré sme dostali pramenili z našich chýb. Musíme zapracovať na obrane, dostali sme päť gólov a môže to byť ešte menej. Konečne sme si napravili streleckú chuť, tešíme sa z toho a tešíme sa na ďalší zápas. Ďakujeme všetkým fanúšikom za podporu."

Jan Holovka (tréner, 1.FBC Florbal Trenčín): „Dnes jednoznačné víťaztvo, musím chlapcov pochváliť. Súpera sme prakticky k ničomu nepustili a som rád, že sa do zápasu dostali všetci nominovaní hráči."

Ján Komínek (hráč, FBC A4ka Mikuláš Prešov): „Hrali sme s výborným súperom, boli veľmi dobrí na lopte, prehrávali nás a dávali z toho pekné góly. My sme nezahrali svoj najlepší zápas a podľa toho vyzerá aj záverečné skóre."

Martin Sikorjak (tréner, FBC A4ka Mikuláš Prešov): „Veľmi tažký zápas, vynikajúci výkon Trenčína. Zjazdili nás z každej šance, dnes sme nemali nárok na body, aj napriek tomu, že sme boli v dobrej zostave a pripravovali sme sa dva týždne. Dnes vyhral lepší a my musíme pracovať ďalej."

 

ŠK 1. FBC Florbal Trenčín — FBC A4ka Mikuláš Prešov 15:5 (4:1, 7:2, 4:2)


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter