Kvasnica verí, že anketa Florbalista roka bude fungovať naďalej

Kategóriu Junior sezóny v ankete Florbalista roka 2019 ovládol hráč 1. FBC Florbal Trenčín Tomáš Kvasnica. V uplynulom ročníku nazbieral v základnej časti najvyššej slovenskej juniorskej súťaže 87 bodov za 55 gólov a 32 asistencií v 23 stretnutiach a v kanadskom bodovaní obsadil druhú priečku. V play-off pridal v piatich stretnutiach ďalších 15 bodov (11+4).

 

„Som veľmi rád, že som zvíťazil v tejto ankete. Nečakal som, že by som mohol triumfovať. Naozaj ma to potešilo. Je dobré, že Slovenský zväz florbalu opäť zorganizoval takúto anketu a verím, že bude fungovať i v ďalších rokoch,“ vyhlásil Tomáš Kvasnica.

 

Stále iba šestnásťročný florbalista pomohol svojmu tímu k postupu do semifinále extraligy juniorov, tam však Trenčania nestačili na hráčov košického Florka. Neskôr reprezentoval SR na májovom juniorskom svetovom šampionáte v kanadskom Halifaxe. „Sezóna bola z mojej strany celkom v poriadku. Mrzí ma, že sme sa neprebojovali do finále juniorskej extraligy. Na druhej strane som však rád, že sa mi podarilo dostať sa na súpisku pre Majstrovstvá sveta juniorov. Navyše, myslím si, že to bol z našej strany celkom podarený turnaj,“ uviedol rodák z Trenčína, ktorý v Kanade získal v štyroch dueloch šesť bodov za štyri góly a dve účinné prihrávky.

 

Všetko to už však je minulosť a treba hľadieť vpred. „Príprava na novú sezónu je v plnom prúde. Máme za sebou klasickú letnú prípravu a už pokračujeme v hale. Všetci sa veľmi tešíme na nový ročník. Budem hrať určite v juniorke, ale zrejme by som mal nastupovať aj za mužov. Ešte to však neviem na isto. Uvidíme,“ uzavrel víťaz kategórie Junior sezóny v ankete Florbalista roka 2019.



Odoberajte newsletter