Kysuca s identickým víťazstvom proti Nitre aj Hurikánu

Hurikán bol dobre naladený po dôležitom sobotnom víťazstve nad Tvrdošínom, ktorý bol len druhým plným bodovým ziskom v tejto sezóne. Na Kysuciach ich však čakal o poznanie náročnejší súper, čo sa naplno prejavilo najmä v druhej polovici zápasu. Domáce florbalistky si tak pripísali druhé víťazstvo desaťgólovým rozdielom po sebe.

 

Kysučanky stále majú oproti extraligovým súperkám manko jedného či dvoch zápasov, no napriek tomu sa dokázali zaradiť do popredia a ukazujú, že s nimi v boji o titul treba počítať. Úvodné januárové dvojkolo naviac bolo proti papierovo slabším súperom a ku presvedčivému sobotnému víťazstvu 13:3 proti Nitre pridal tento tím identický triumf proti Bratislavčankám. V 30. minúte pritom bol v platnosti jednogolový rozdiel, no od tej chvíle hostky ani raz neskórovali.

 

Laura Chúpeková strelila päť gólov, ku ktorým pridala dve asistencie. Celkovo počas víkendu svoje konto obohatila o jedenásť kanadských bodov. Kysuca sa predviedla za sobotu a nedeľu 26 nastrieľanými gólmi a pred najbližším hracím víkendom poslala do Nemšovej a Tvrdošína ráznu výstrahu. Pre Hurikán bolo toto dvojkolo trojbodové a po dianí v Tvrdošíne je zrejmé, že ho ešte čaká tuhý boj o záchranu.

 

MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto – VŠK PdF UK Hurikán Bratislava  13:3  (3:1, 6:2, 4:0)

 

Hlasy po zápase

 

Marián Chlebana (tréner FBK Kysucké Nové Mesto):Som rád za oba zápasy, že sa nám podarilo konečne vyhrať aj vyšším skóre, keďže sme od decembra pracovali najmä na koncovke. Som rád, že sme k obom zápasom pristúpili zodpovedne, hrali sme celý čas naplno s tromi formáciami. Čo ma však neteší, že musím za dvojciferné víťazstvo po zápase spratávať mantinely. Nakoniec by som chcel pozdraviť a držať palce nášmu fotografovi a spolupracovníkovi Mirovi Janoušovi, lebo ho čaká dnes ťažká operácia. Prajeme mu skoré uzdravenie a radi ho uvidíme opäť na zápasoch.

 

Laura Chúpeková (najlepšia hráčka FBK Kysucké Nové Mesto):Dnešný zápas hodnotím pozitívne. Konečne sa nám podarilo proti tomuto súperovi zvíťaziť vyšším rozdielom. Súperky dnes hrozili síce z protiútokov, ale podržala nás aj brankárka. Dnes nám to skutočne padalo celému tímu.

 

Stanislav Šenšel (tréner Hurikánu Bratislava):Do tohto zápasu sme išli s cieľom podať, čo najlepší výkon z hľadiska herného prejavu i výsledkového. Ešte zo začiatku sme držali s domácimi krok, ale potom sa naša celá hra nepochopiteľne rozsypala a začali sme na ihrisku chaosiť. Žiaľ, prehrali sme veľkým rozdielom, ale to nevadí. Je to prehra, ktorá nás, dúfam, posilní a odzrkadlí sa to v ďalších zápasoch.

 

Ema Šalgovičová (najlepšia hráčka Hurikánu Bratislava):Tento zápas sa vôbec nevyvíjal podľa našich predstáv, aj keď v prvej tretine sme stiahli na rozdiel jedného gólu. To nás však neodradzuje od toho pokračovať ďalej a získať nejaké body v ďalších zápasoch. Fakt súperky dnes treba pochváliť, gratulujeme im k predvedenému výkonu.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter