Kysučanky s tretím majstrovským titulom!

Posledným majstrom florbalovej sezóny 2017/2018 sa počas predchádzajúceho víkendu stali juniorky Kysuckého Nového Mesta, ktoré vo finále zdolali ŠK 98 Pruské 4:2. Tretie miesto si vybojovalo družstvo Spišskej Novej Vsi, ktoré vyhralo nad bratislavským iClinic Hurikán 9:5.

 

Juniorky nehrajú dlhodobú celoštátnu súťaž a tak vrcholom sezóny boli pre ne Majstrovstvá Slovenska. Tie sa odohrali na Kysuciach a dominovali v nich predovšetkým domáce dievčatá. „V hale bolo neskutočné teplo a počas turnaja sa vyskytlo dosť veľa zranení, no z celového pohľadu si myslím, že Majstrovstvá Slovenska dopadli dobre. Nášmu družstvu sa navyše v domácom prostredí podarilo vyhrať, čo nás potešilo. Vo finále s Pruským sme s pribúdajúcimi minútami boli tiež lepším tímom a tak sme sa stali juniorskými majsterkami zaslúžene,“ povedal tréner Kysuckého Nového Mesta Marián Chlebana.

 

Kysuce sa môžu pochváliť až s tromi titulmi majstra Slovenska v aktuálnej sezóne. Primát si vybojovali v kategóriách starších žiačok, dorasteniek a junioriek. Chýba zatiaľ titul v kategórii žien. „V ženskej extralige máme veľmi mladý tím. V tejto súťaži disponujú ostatné družstvá so staršími ročníkmi a tak je pochopiteľné, že sú úspešnejší. Všetko chce čas a rukopis môjho kolegu Michala Vlčeka sa časom určite prejaví. Dievčatá však musia dospieť,“ dodal Chlebana. Kvalitné hráčky je však náročné udržať o čom sa presvedčilo už niekoľko slovenských klubov. O svoje hviezdy prišiel Tvrdošín, Pruské, či Spišská Nová Ves, čiže z dlhodobého hľadiska to budú mať zrejme na Kysuciach náročné. „Predpokladom je, že dievčatá dokončia na Slovensku základné aj stredné školy, čo nám pri tak mladom družstve dáva nádej, že ešte nejaký ten rok bude zdravé jadro pokope. Navyše sa snažíme káder dopĺňať. Teraz sa nám podarilo dohodnúť s veľkým žilinským talentom Klárou Hlávkovou, no pracujeme aj na iných posilách, či vlastných odchovankyniach. Trochu ma mrzí, že v Žiline tento šport postupne umiera. Nie sú naňho financie ani záujem ľudí sa mu venovať z pohľadu odborného vedenia a dievčatám sa nevenuje prakticky nikto. Najlepšie zázemie pre dievčenský florbal je pre menšie obce. Som rád, že som dostal šancu tu na Kysuciach, kde som po dlhšej pauze opäť dostal chuť venovať sa tomuto športu,“ skonštatoval bývalý tréner extraligového tímu ŠK Juventa Žilina.

 

Konečné poradie M-SR junioriek v sezóne 2018/2019:

 

MKŠ FBK Kysucké Nové Mesto

ŠK 98 Pruské

FbK Kométa Spišská Nová Ves

iClinic VŠK PdF UK Hurikán Bratislava

Cassovia Velesis Košice

FBC Slovan Rimavská Sobota

TJ FBK Hornets Mútne

FBK Zákamenné



Odoberajte newsletter