Ladislav Gál druhým členom klubu 100 slovenskej reprezentácie! Na konte má najviac zápasov za Slovensko

Ladislav Gál sa stal druhým členom klubu 100 + odohraných zápasov v drese Slovenska. Aktuálne má na konte 107 zápasov v najcennejšom drese a o tri zápasy prekonal bývalého kapitána mužskej reprezentácie a svojho kamaráta Lukáša Řezaninu 


Už pred Majstrovstvami sveta vo Švajčiarsku mal na konte rovných 100 zápasov v reprezentačnom drese. Na nedávno ukončenom svetovom šampionáte odohral Gál všetkých sedem zápasov a na svoje bodové konto si pripísal 8 bodov (3+5). Ladislav Gál je zároveň držiteľom najvyššieho počtu odohraných zápasov na MS mužov - aktuálne má na konte 37 duelov - celkovo 107 za Slovensko /juniorská aj mužská reprezentácia/

Po príchode na Slovensko sa rekordér Gál nechal počuť, že cieľ zisku 5. miesta nie je nereálny a raz sa to môže určite podariť: "Myslím si, že 5. miesto je reálne. Aktuálne už dokážeme pravidelne porážať Nórov, čo by sme si pred pár rokmi nemohli povedať. Lotyši sú ale stále pred nami napriek tomu, že sa posúvame kondične a fyzicky." 

A čo hovorí na rekord v počte reprezentačných štartov a na fakt, že prekonal práve Lukáša Řezaninu? "Vôbec si to neuvedomujem, Lukáš je môj veľmi dobrý kamarát. Vôbec som to nesledoval ale je to fajn pocit. Keď si spomeniem, koľko to musí byť nabehaných kilometrov, tak sa nad tým pousmejem."  

Ladislav Gál ešte neplánuje ukončiť reprezentačnú kariéru a má do budúceho roka určité plány: "Mám nejaké plány, ak to bude dávať zmysel mne a aj celému tímu, tak budem rád a budem pokračovať." 

Ladislav Gál po príchode na Slovensko z MS 2022. FOTO: Michal Tarabík


Po konci posledného zápasu na MS 2022 proti Nórsku si Ladislav prezval nie len ocenenie pre najlepšieoh hráča duelu ale aj ocenenie za 100 odohraných zápasov za Slovensko z rúk prezidenta SZFB Martina Kopejtka a členky Komisie reprezentácie a kapitánky ženskej repre Kataríny Klapitovej. Ako odmenu dostal typický a originálny švajčiarsky zvon. 

 


Lacovi prajeme ešte veľa úspechov v klubovej a reprezentačnej kariére a najmä pevné zdravie. Veríme, že ho uvidíme aj na budúcich Majstrovstvách sveta. 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter