Lamačka: „Mal som viacero ponúk, no srdcovka sa neodmieta!“

Viacnásobný majster Slovenska a bývalý reprezentant Juraj Lamačka sa po roku vracia z Púchova späť do 1. FBC Florbal Trenčín. V predošlej sezóne posilnil na lavičke v pozícii hlavného trénera nováčika z Púchova, no po deviatom kole základnej časti sa už v úlohe kouča neobjavil.


Púchovčania skončili po základnej časti na predposlednom jedenástom mieste tabuľky, čo im zaručovalo boj o záchranu v baráži, ktorá sa, tak ako play-off, kvôli celosvetovej pandémii neuskutočnila. Púchovčania sa rozhodli predať svoju licenciu zostupujúcemu družstvu zo Spišskej Novej Vsi a po odchode lídra klubu Petra Hinku budujú družstvo v regionálnej druhej lige západ.

„Každá skúsenosť človeka v niečom obohatí. Moja púchovská anabáza nemala dlhé trvanie. Z kuchyne sa nevynáša, preto nebudem hodnotiť fakty, pre ktoré som sa rozhodol odísť. Pocit a eufória z práce na novom „projekte“ však vystriedala tvrdá realita. Poviem to tak – bez tréningu úspech nebude nikde...,“ prezrádza dnes už bývalý kouč FBK Púchov Juraj Lamačka.

Prvé kroky a kontakt s florbalom zaznamenal Lamačka u viacnásobného majstra HKL-MJM Petržalka, no s postupom času sa presunul do ďalšieho a veľmi úspešného klubu 1. FBC Florbal Trenčín kam sa opäť vracia. „Počas tohto šialeného „korona“ obdobia som na moje prekvapenie mal viacero ponúk. Boli konkrétne a veľmi korektné. Jedna z nich bola však tá srdcová ako sa hovorí. Ak patrím ku tomuto športu tak treba vedieť aj kde patrím. Preto sme si so športovým riaditeľom klubu pánom Ivanom Piovarčim sadli a nakoniec som akceptoval ponuku na ďalšiu spoluprácu s FBC Trenčín,“ dopĺňa informácie skúsený harcovník, ktorý sa na otázku, či si trúfa ešte pomôcť klubu v pozícii hráča schuti zasmial: „Veľmi ma pobavila táto otázka. Vo veku 44 rokov je vopred odpoveď jasná... Čiže budem pôsobiť v pozícii trénera pri juniorke FBC v nasledujúcom ročníku 2020/21. Čaká ma práca od dorastu cez juniorku, smerom ku mužom. Koncept, ktorý dáva z dlhodobého hľadiska význam. Okrem FBC Trenčín však nesmiem opomenúť ponuku od pána Dáriusa Siheľského, pretože budem ešte aj pri doraste v rámci KVTM SZFB spolu s Jakubom Horeckým, na čo sa rovnako veľmi teším.“



Odoberajte newsletter