Lenčešová: „Verím, že svojou hrou prispejem k najvyšším cieľom Vítkovíc!“

Talentovaná slovenská reprezentantka Lenka Lenčéšová, ktorá začínala s florbalom v klube ICE Players Sereď, prestúpila z družstva ŠK 98 Pruské do českého klubu najvyššej súťaže žien 1. SC TEMPISH Vítkovice. Jej kroky tak vedú za spoluhráčkami z reprezentácie Michaelou Šponiarovou a Denisou Ferenčíkovou, ktoré sa do Vítkovíc vrátili z fínskeho Classic Tampere.

 

V predošlej sezóne hrali za Vítkovice aj Andrea Šidlová s Janou Troškovou. „S Vitkovicami sme boli v kontakte už dlhšiu dobu, ale tým, že som končila školu sme sa na spolupráci dohodli až teraz,“ vysvetľuje svoj odchod z Pruského Lenka Lenčéšová, ktorá tak tradične rozšíri rady Sloveniek vo vítkovickom družstve žien. „Myslím si, že Vítkovice majú dobrý kolektív dievčat, ale som veľmi rada, že sa môžem pridať k dievčatám zo slovenskej reprezentácie, s ktorými si spoločne rozumieme,“ teší sa talentovaná Slovenka.

Slovenská „mladica“ sa na otázku, či by mohli byť Vítkovice pre ňu do budúcna konečnou stanicou alebo skôr odrazovým mostíkom do sveta florbalu vyjadrila takticky: „Momentálne sú Vítkovice mojou prioritou a svoju florbalovu budúcnosť nateraz neriešim.“

Hrať za niekoľkonásobného majstra Českej Republiky je určite príjemné, no zároveň to vyvoláva zodpovednosť. „Klub odo mňa očakáva, že nadviažem na svoje predchodkyne z reprezentácie a budem prínosom pre tím. Ja verím, že prispejem svojou hrou k dosiahnutiu tímových cieľov. K dievčatám som sa pripojila už na začiatku letnej prípravy a spolu s tímom som absolvovala niekoľko tréningov a prípravné zápasy,“ vraví Lenka.

 



Odoberajte newsletter