Lenka Červená si zahrá v tíme junioriek FBC Ostrava

Ešte len pred niekoľkými dňami sa skončil svetový šampionát žien, ktorého sa v drese slovenskej reprezentácie zúčastnila pätnásťročná talentovaná hráčka Lenka Červená a už od včera skúša mesačnú stáž v juniorskom tíme FBC Ostrava. Útočníčka FBK Harvard Partizánske sa tak aj keď len na určitý čas, pridáva k ďalším Slovenkám, ktoré pôsobia na riekou Moravou.

 

Svojimi výkonmi predčila očakávania trénerov, pretože s deviatimi bodmi za päť gólov a štyri asistencie bola treťou najproduktívnejšou hráčkou slovenského družstva a hlavne jej odvážny herný prejav bol prínosom pre družstvo. Prišla tak ponuka do tímu junioriek z FBC Ostrava. „Niekoľko dní po majstrovstvách sveta mi napísal manažér žien FBC Ostrava či by som nechcela ísť skúsiť trénovať do tohto klubu, keďže u nás na Slovensku to situácia nepovoľovala. Do Ostravy som prišla nazbierať ďalšie cenné skúsenosti. V klube zatiaľ iba trénujem a ešte presne neviem či budem môcť hrávať aj zápasy, no určite sa teším, keď začne slovenská prvá liga a budem sa môcť vrátiť naspäť. Som rada, že tu môžem byť a spoznať niečo nové,“ povedala šťastná Lenka Červená, ktorá je ubytovaná na internáte pri športovej hale spoločne s Lindou Pudišovou a Laurou Chúpekovou.

 

„V pondelok mi Lenka poslala vzájomnú konverzáciu s FBC Ostrava. Zomlelo sa to všetko celkom rýchlo... V stredu tam bola už na tréningu a včera mi volal manažér FBC. Dohoda padla na prestup do 15. januára 2022 a potom Lenka ide späť do Partizánskeho. Hrať by mala za ich juniorky, čo mi príde celkom fajn pre ňu, keďže bude aspoň trénovať a hrať pokiaľ u nás sa hrať prvá liga nedá,“ vysvetlil kouč FBK Harvard Partizánske Dušan Ďuríček.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter