Leško: „V Brne sú skvelé podmienky"

V sezóne 2019/2020 patril Šimon Leško svojou produktivitou medzi opory FBC Mikuláš Prešov v extralige mužov. V budúcej sezóne sa už východniari zrejme na jeho kvality nebudú môcť spoľahnúť, keďže má namierené do zahraničia. V budúcnosti sa však chce na Šariš vrátiť.

 

V novom ročníku zrejme bude v Brne, kam ho zavialo štúdium. „Prostredie v Brne poznám z Erasmu a mám na to krásne spomienky. Nad školou som rozmýšľal už dlhšie a keďže som v Prešove dokončil bakalára, tak nadväzujúce štúdium mi prišlo práve v Brne vhod. Prijímačky neboli ľahké, uvidíme ako to dopadne. Popri hraní florbalu sa mu chcem venovať aj na organizačnej a trénerskej pozícii a v Brne sú na to skvelé podmienky,“ povedal pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) Šimon Leško.

 

V uplynulej sezóne nazbieral v drese Prešova 54 bodov za 29 gólov a 25 asistencií v 19 zápasoch. Je pravdepodobné, že v najbližšej dobe bude predvádzať svoje florbalové umenie na palubovkách českých druholigových družstiev. „Som v kontakte najmä s tímom Bulldogs Brno, kde už mnohých hráčov poznám, avšak zatiaľ ešte nie som plne rozhodnutý, budem to riešiť až pri sťahovaní,“ prezradil 23-ročný útočník, ktorý už v Brne pôsobil v sezóne 2018/2019.

 

Odchovanec prešovského florbalu nezabúda na to, odkiaľ prišiel a v budúcnosti sa chce na Šariš vrátiť. „Prešov mi bude chýbať, predsa len je to domov a partie v oboch mužstvách boli úžasné a som rád, že som si ešte mohol zahrať s priateľmi, kým neukončili svoje kariéry. Jedného dňa sa do Prešova určite vrátim,“ uzavrel Leško.

 

Tím Bulldogs Brno obsadil v základnej časti predčasne ukončenej sezóny 2019/2020 druhé miesto a patril medzi najväčších ašpirantov na postup do superligy. Pre koronavírus napokon musel svoje plány odložiť na nasledujúci ročník.



Odoberajte newsletter