Leško neodolal ponuke z českej superligy, bude hrať za Hattrick

Náš florbalista Šimon Leško absolvuje sezónu 2020/2021 v českom superligovom klube FBŠ Hattrick Brno. Je to v krátkom čase už druhá slovenská posila tohto klubu, pred časom získal iného útočníka spod Tatier Reného Slezáka.

 

To, že Leško zamieri počas tohto leta z Prešova do Brna, bolo takmer isté už dlhší čas. Otázkou zostalo iba to, pre ktorý tím sa rozhodne. V závere júna v rozhovore pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) tvrdil, že najvážnejšia komunikácia je s družstvom Bulldogs z druhej najvyššej súťaže, v ktorom už navyše v minulosti pôsobil. Napokon však neodolal vábeniu superligového zástupcu.


„Bol som v kontakte s oboma klubmi, avšak rozhodol som sa pre Hattrick, z dôvodu možnosti hrania najvyššej súťaže. O tom že Renko ide do Hattricku som vedel už skôr, ale nijako to neovplyvnilo moje rozhodnutie. Na hranie s ním sa teším, keďže má vysokú hernú inteligenciu a taktiež je to makač,“ povedal Šimon Leško.


Práve vo formácii s krajanom Slezákom nastúpil 23-ročný útočník aj v premiérovom zápase za Hattrick proti Start98 Kunratice (13:2) v rámci tamojšieho pohára. „S trénermi som v neustálom kontakte a riešime mnoho vecí. Čo sa týka herného času, to zatiaľ neviem, ale rád by som hral pravidelne a pomáhal mužstvu. Čo sa týka úrovne hry, tak na tréningu je to výrazne rýchlejšie ako doma. Zatiaľ som odohral iba zápas proti prvoligistom, ktorí boli na úrovni našej ligy. Cez víkend hráme proti Ostrave a Pardubiciam, tak tam už to bude ostrejšie, na čo sa teším,“ dodal.


Rovnako ako s príchodom Slezáka, je s podpisom zmluvy s Leškom spokojný tréner Hattricku Marek Fiala. „So Šimonom sme boli v kontakte už pred minulou sezónou. Jedným z hlavných cieľov do nového ročníka bolo posilniť sa nielen o skúsených hráčov, ale aj o chlapcov s potenciálom byť oporami v ďalších rokoch. Taký hráč musí spĺňať požiadavky z hľadiska prístupu, cieľavedomosti alebo morálnych vlastností. Šimon všetky tieto body spĺňa,“ cituje web Hattricku kouča mužského družstva.


„Je to útočník s výborným citom pre riešenie situácií, vie zakončiť aj pripraviť príležitosť a je veľmi dobrý v rýchlom prechode. Zároveň je to veľmi slušný a pokorný chlapec, ktorý chce na sebe pracovať. Verím, že nám prinesie kvalitu do útoku a bude sa v novom prostredí zlepšovať,“ doplnil Fiala.



Odoberajte newsletter