Levice príjemne prekvapili nášho prezidenta

Plánované návštevy prezidenta Slovenského zväzu florbalu Martina Kopejtka u starostov a primátorov miest a obcí v rámci celého Slovenska pokračujú priebežne ďalej. Spoločne s predsedom klubu ŠK FBC Levice Ing. Marekom Markom navštívil primátora Levíc RNDr. Jána Krtíka, ale aj riaditeľku Katolíckej spojenej školy sv. Vincenta de Paul PaedDr. Máriu Farkašovú.

 

„Od momentu ako pán Kopejtko prijal naše pozvanie do klubu, nám bolo jasné, že to bude pre naše mesto veľká akcia. Nestáva sa každý deň, že do mesta či priamo do klubu príde najvyšší predstaviteľ daného športu. Som veľmi rád, že sa nám podarilo spoločne navštíviť nielen pána primátora Jána Krtíka, ale hlavne naše deti, ktoré v ňom videli človeka, ktorý stojí za florbalom na Slovensku. Prípravkári so zatajeným dychom sledovali pána prezidenta pri jeho prejave a bolo v nich vidieť nadšenie. Naše stretnutie bolo veľmi príjemné a v mnohých ohľadoch prosperujúce pre klub a mesto. Verím, že sa pánovi Kopejtkovi u nás v Leviciach páčilo a podľa nášho rozhovoru usudzujem, že sa znovu veľmi skoro stretneme na akcii, ktorá bude pre Levice veľkým športovým prínosom,“ povedal s nadšením predseda a tréner ŠK FBC Levice Marek Marko.

 

Možno by sa zdalo, že po toľkých cestách, návštevách a nových skúsenostiach už nemôže nášho prezidenta nič prekvapiť, no predsa bol v Leviciach očarený. „Pre mňa najväčším prekvapením tejto návštevy bolo privítanie v miestnej základnej škole, ktorá klubu vytvára kvalitné podmienky na trénovanie, ale aj na organizáciu rôznych regionálnych podujatí. Privítali ma malí škôlkari so žiačkou základnej školy v ľudových krojoch chlebom a soľou a následne skupinka prípravkárov doplnená niekoľkými hráčmi juniorskej kategórie z daného klubu,“ povedal Martin Kopejtko a dodal: „Potešil ma pozitívny prístup riaditeľky základnej školy Márie Farkašovej, ktorá vidí vo florbale veľký potenciál a môžem povedať, že pre väčšinu žiakov tejto školy je florbal najobľúbenejším krúžkom, ktorý deti navštevujú. Príjemne ma prekvapilo aj prijatie u primátora Levíc Jána Krtíka, s ktorým sme spoločne viac ako dve hodiny rozprávali o možnostiach ako levický florbal viac spropagovať. Pánovi primátorovi sme spoločne s predsedom klubu priniesli historický pohár, ktorý získal mužský tím v regionálnej súťaži SZFB v sezóne 2020/21 za tretie miesto. Je dobré, že aj tento klub stavia svoje základy na práci s mládežou, čo ja osobne považujem za veľkú motiváciu a každý takýto klub je potrebné akýmkoľvek spôsobom podporiť.“


Fotogaléria


Odoberajte newsletter