Lido padlo u nováčika, Nižná zdolala AS Trenčín

V dohrávanom zápase prvého kola extraligy mužov prehrali hráči bratislavského ŠK Lido Prírodovedec na pôde nováčika z Trnavy 5:6. V predohrávke druhého kola vyhrala Nižná nad domácim AS Trenčín 3:2 a na konte má už šesť bodov.

O deň neskôr ako ostatné tímy odštartovali sezónu 2020/2021 extraligový nováčik FBC 11 Trnava a ŠK Lido Prírodovedec, ktorý v lete prešiel výraznou obmenou kádra. Na konci zápasu mali väčší dôvod na radosť Trnavčania. Tí v zápase bohatom na góly zvíťazili 6:5. V 52. min pritom poslal Lido do priebežného vedenia 4:3 Teodor Beriac po asistencii matadora Rolanda Blusku, ale domáci v závere strhli vedenie na svoju stranu. Už o 21 sekúnd vyrovnal Matej Vanta, v 56. min poslal Martin Urban Trnavu do vedenia v presilovej hre pri vylúčení Vladmíra Bačinského a na 6:4 pre FBC 11 upravil v 58. min Adam Trepáň. Jeho zásah mal napokon prívlastok víťazný, keďže 61 sekúnd pred záverečným hvizdom rozhodcu ešte znížil v presilovke Richard Lelák. 

„Pred zápasom sme mali rovnaké pocity, ako keď sme išli hrať prvé stretnutie v prvej lige. Absolútne sme nevedeli, čo máme čakať, či sme mali dostatočnú prípravu, aký bude súper či extraligový florbal. Po dlhej prestávke sme sa však veľmi tešili na úvodné buly v novej sezóne. Vyhrali sme zaslúžene, keďže sme dali viac gólov ako súper. Duel mal výborné tempo a kombinácie. Musíme si na to už len zvyknúť a dúfať, že nám tréner umožní hrať naplno celý zápas,“ uviedol hráč víťazného tímu Matej Vanta.

Lido si takýto štart do sezóny rozhodne nepredstavovalo. "Zápas sa hral v solídnom tempe. Nevedeli sme, čo od súpera môžeme čakať, no bolo jasné, že má svoju kvalitu, čo potvrdil v prvej lige. V úvodnej tretine sme premrhali množstvo šancí. Trnava nás zaskočila a každú našu chybu dokázala trestať. V druhej tretine sa dostala na koňa. Súper využil všetky príležitosti, naopak, my sme tie svoje premrhali. Musíme sa tento nezdar zabudnúť a pripraviť sa na budúcotýždňový súboj s 1. FBC Trenčín," zhodnotil hráč ŠK Lido Prírodovedec Ondrej Gažík.

AS Trenčín i Nižná vstúpili v sobotu do sezóny víťazne, čo predurčovalo atraktívny súboj nedeľňajšej predohrávky druhého kola. Po víkende zostali napokon bez straty bodu Oravčania, ktorí na Považí vyhrali tesne 3:2. Víťazný gól strelil necelé dve a pol minúty pred koncom tretej tretiny Martin Latka. „Sme veľmi radi za dnešné tri body a za šesť z celého víkendu. Musím pochváliť nášho brankára Matúša Staroňa i gólmana domácich Dominika Turka. Vďaka nim dnes padlo tak málo gólov. Teší nás, že sme dodržali to, ako sme chceli hrať – zodpovedne v defenzíve. Takmer celé stretnutie sme odohrali na tri päťky. V dobrom svetle sa ukazujú viacerí mladí hráči. Čo musíme jednoznačne zlepšiť je zakončenie. Mali sme šance na oveľa viac gólov. V nejakom inom dueli nás to môže mrzieť,“ povedal kapitán Nižnej Matúš Medžo.

Trenčania si tak po víťazstve nad silným Tsunami pripísali prvú prehru v novom ročníku. „Zápas sme vôbec nezačali podľa predstáv. Nižná hrala na loptičke, diktovala tempo hry a podarilo sa jej streliť dva rýchle góly. Po prestávke sme sa snažili hrať svoju hru a zatlačili sme ich, no bez výraznejšieho gólového efektu. Keď sme vyrovnali na 2:2, mali sme hernú prevahu, ale nevedeli sme dať víťazný gól. Nižná vyťažila z minima maximum a nám už záverečná hra bez brankára nevyšla. Je to škoda, zaslúžili by sme si aspoň bodík,“ smútil Lukáš Kráľ – autor gólu z 42. min, ktorým domáci vyrovnali na priebežných 2:2.


Nedeľa – 13. septembra 2020:


Dohrávka 1. kola extraligy mužov:
FBC 11 Trnava – ŠK Lido Prírodovedec 6:5 (0:1, 3:1, 3:3)

Predohrávka 2. kola extraligy mužov:
AS Trenčín – FBK Nižná 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)



Odoberajte newsletter