Lido s viacerými akvizíciami, Nižná získala poľských reprezentantov

Hoci sa to spočiatku nezdalo, napokon sa ŠK Lido Bratislava zaradil na letnom prestupovom trhu medzi najaktívnejšie kluby z florbalovej extraligy mužov. Medzi novými tvárami v tíme vyčnieva niekdajší reprezentant SR Gabriel Mészáros. Za hranicami lovila Nižná, budú za ňu nastupovať dvaja juniorskí reprezentanti Poľska.

 

Z bratislavského Lida odišli obranca Viktor Vnuk (Tsunami Záhorská Bystrica) a útočník René Slezák (Hattrick Brno) a bolo zrejmé, že ak nechce ustúpiť z pozícií, bude musieť získať aj adekvátne náhrady. Či sa to podarilo ukáže až čas, vedenie Lida však priviedlo viacero nových hráčov. Z Púchova prišili Teodor Beriac a Daniel Krajči, z Banskej Bystrice Lukáš Nôta a z Partizánskeho Peter Ondrejmiška. Na palubovke nebude chýbať ani vlaňajší tréner Roland Bluska

Konkurenciu v bránkovisku zvýši niekdajší reprezentant SR a viacnásobný majster Slovenska Gabriel Mészáros, ktorý prišiel z AS Trenčín. V príprave sa predstavil aj v pozícii trénera, ktorá mu v Lide nie je vôbec cudzia, keďže v minulosti už tento klub koučoval. „Síce pochádzam z Trenčína, ale dlhodobo žijem v Bratislave. Hlavným dôvodom je teda to, že nemusím počas sezóny cestovať na domáce aj vonkajšie zápasy, ale len na tie u súperov. Chalani ma oslovili ešte niekedy v máji, v lete som zvážil svoje možnosti a Lido bola najlepšia z nich. Umožnili mi začať letnú prípravu s nimi a potom sa to už viezlo,“ prezradil 30-ročný gólman pre klubový web.

Vďaka Nižnej sa rozšíri aj enkláva poľských florbalsitov na našich palubovkách. Oravčania získali z tímu Górale Nowy Targ obrancu Konrada Pelczarského a útočníka Jana Jaskierského. Čoskoro 20-ročný Pelczarski (nar. 30.9.2000) i 18-ročný Jaskierski vlani reprezentovali Poľsko na juniorských majstrovstvách sveta B-divízie a predstavili sa aj na mládežníckom turnaji Polish Cup. Obaja si dres Nižnej obliekli už v príprave a svojimi výkonmi zaujali natoľko, že sa Oravčania rozhodli angažovať ich.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter