Lídrami slovenského florbalu v sezóne 2018/2019 sú Ferenčíková s Dudovičom!

Po trojročnej pauze sme dnes v hlavnom meste Slovenska spoznali víťazov ankety Slovenského zväzu florbalu – „Florbalista roka 2019.“ V športovej hale EUROVIA aréna bolo počas turnaja Slovak Floorball Cup pred finálovým zápasom kategórie ELITA vyhlásených osem ocenených florbalistov.

 

Moderátor Vladimír Zetek, ktorý je divadelným hercom, privítal prezidenta Slovenského zväzu florbalu Ota Divinského, ktorý odovzdával víťazom ocenenia. Prvou vyhlásenou kategóriou bol „Rozhodca sezóny 2018/2019.“ Víťazom sa stal Roman Sklenica, ktorý mal so svojim kolegom Tomášom Beňom náročnú sezónu. Spoločne sa okrem domácej scény presadili aj na medzinárodnej. „Je vidno, že sme za sedem rokov spolu s kolegom Tomášom Beňom, ktorý sa umiestnil na druhom mieste, niečo postupne dosiahli nielen na domácej ale aj na medzinárodnej scéne, čo nás samozrejme teší. Toto víťazstvo teda patrí aj môjmu kolegovi, pretože sa vo všetkých zápasoch, ktoré rozhodujeme navzájom ťaháme a podporujeme,“ povedal najlepší arbiter sezóny.

 

Na rad prišla naša slovenská mládež a prvou ženou z celkového počtu troch bola vyhlásená „Juniorka sezóny 2018/2019,“ ktorou sa stala talentovaná hráčka Kysuckého Nového Mesta Linda Pudišová„Ani som netušila, že sa objavím v ankete a už vôbec nie, že môžem vyhrať jednu z kategórii. Keď mi to ocino povedal, neverila som mu a myslela som si, že žartuje. Veľmi ma to však potešilo a motivuje do ďalšej práce.“

 

Kategória „Junior sezóny 2018/2019“ patrí hráčovi 1. FBC Florbal Trenčín Tomášovi Kvasnicovi, ktorý sa taktiež potešil a povedal: „Som veľmi rád. Nečakal som, že by som mohol zvíťaziť. Naozaj ma to potešilo. Je dobré, že Slovenský zväz florbalu opäť zorganizoval takúto anketu a verím, že bude fungovať i v ďalších rokoch.“

 

Tréneri majú náročnú úlohu. Musia sa neustále vzdelávať, byť vzorom a zároveň lídrom svojich zverencov, ktorých majú pod palcom nemalé množstvo a často plnia úlohu psychológov, či stratégov taktických ťahov v hre. Česť víťaza v ankete „Tréner sezóny 2018/2019“ prijal kouč bratislavského extraligového tímu ŠK Lido Prírodovedec Roland Bluska, ktorý sa vyjadril nasledovne: „Je to pre mňa zadosťučinenie. Tomuto športu sa venujem už dlho a je pekné, že si to niekto všimol a ocenil to. Florbalu venujem naozaj veľa, takže ma víťazstvo v ankete teší. Zároveň je to pre mňa aj záväzok do budúcna, aby som sa ďalej vzdelával a snažil sa byť čo najlepší,“

 

Druhú štvoricu ocenených rozbehla ďalšia žena v kategórii „Brankárka sezóny 2018/2019,“ ktorou sa stala Radka Mládenková„Bola som veľmi prekvapená, že som zvíťazila. Vo florbale už nepôsobím tak intenzívne ako kedysi. Osobný život mi už nedovoľuje venovať športu toľko času. Vo voľnom čase som zbežne chodila hrať zápasy za Sabinov. Každopádne si toto ocenenie veľmi vážim,“ povedala víťazka ankety.

 

Postupne sa vyhlasovanie blížilo do finále a tak sa v kategórii „Brankár sezóny 2018/2019,“ potešil z prvenstva gólman extraligového košického Florka Adam Kohút„Som príjemne potešený, že ľudia, ktorí za mňa hlasovali si myslia, že mám na to aby som patril do spoločnosti najlepších brankárov na Slovensku, čo je pre mňa veľkou cťou. Zároveň sa chcem všetkým poďakovať,“ vyslovil Adam.

 

Presadiť sa v druhej najlepšej ženskej súťaži na svete fínskej Naisten Salibandyliige nie je vôbec jednoduché. Slovenskej reprezentantke Denise Ferenčíkovej sa to však podarilo, čo ju v kategórii „Florbalistka sezóny 2018/2019“ vynieslo na piedestál. „Je to pre mňa určitá forma odmeny za tie roky, ktoré som pre slovenský florbal odviedla. Zároveň mám ďalšiu motiváciu ďalej na sebe pracovať. Anketu si vážim aj keď je organizovaná zatiaľ v menšom merítku, no potešilo ma, že sme sa viacerí z celého Slovenska mohli stretnúť na jednom mieste,“ povedala dnes už bývalá hráčka SC CLASSIC Tampere, ktorá sa po roku vrátila do 1. SC Tempish Vítkovice.

 

Získať majstrovský titul vo Švajčiarsku sa len tak hocikomu nepodarí. Poslednému vyhlásenému víťazovi kategórie „Florbalista sezóny 2018/2019“ Michalovi Dudovičovi sa to však v drese SV Wiler Ersigen pošťastilo. Keďže mal neodkladne nabitý program, na vyhlásenie sa do Bratislavy nedostavil. Pre ocenenie si prišiel jeho otec Juraj Dudovič„Vnímam to pozitívne. Je to anketa, takže si myslím, že Mišovo víťazstvo je spravodlivé. Som, samozrejme, veľmi rád, že sa mu podarilo obsadiť prvú priečku. Želám mu nech sa mu naďalej darí vo Švajčiarsku, prípadne v inej destinácii, ktorú si vyberie,“ povedal zakladateľ a predseda klubu FaBK ATU Košice.

 

Poradie ankety "Florbalista roka 2019":

 

Florbalista sezóny 2018/2019:

1. miesto – Michal DUDOVIČ

2. miesto – Peter NEHILA

3. miesto – Martin KUBOVIČ

 

Florbalistka sezóny 2018/2019:

1. miesto – Denisa FERENČÍKOVÁ

2. miesto – Michaela ŠPONIAROVÁ

3. miesto – Paulína HUDÁKOVÁ

 

Brankár sezóny 2018/2019:

1. miesto – Adam KOHÚT

2. miesto – Timotej DINKA

3. miesto – Rastislav MAZÁK

 

Brankárka sezóny 2018/2019:

1. miesto – Radka MLÁDENKOVÁ

2. miesto – Adriana MICHALISKOVÁ

3. miesto – Karolína KRIŠTOFOVÁ

 

Tréner sezóny 2018/2019:

1. miesto – Roland BLUSKA

2. miesto – Michal JEDLIČKA

3. miesto – Ján PURC

 

Junior sezóny 2018/2019:

1. miesto – Tomáš KVASNICA

2. miesto – Ronald GAŠPARÍK

3. miesto – Roman FAITH

 

Juniorka sezóny 2018/2019:

1. miesto – Linda PUDIŠOVÁ

2. miesto – Laura CHUPEKOVÁ

3. miesto – Lenka LENČEŠOVÁ

 

Rozhodca sezóny 2018/2019:

1. miesto – Roman SKLENICA

2. miesto – Tomáš BEŇO

3. miesto – Peter ZÁMEČNÍK



Odoberajte newsletter