Linda Pudišová prevzala číslo po kapitánke Lucii Jelínkovej

Dlhoročná kapitánka slovenskej reprezentácie Lucia Jelínková, bývalá Košturiaková, sa len pred nedávnom rozlúčila s florbalovou kariérou a už má v reprezentačnom drese s číslom 24 svoju následníčku. Jej číslo prevzala debutantka v ženskom tíme Slovenska a zhodou okolností tiež hráčka, ktorá florbalovo vyrastala v Žiline, Linda Pudišová.

 

Na otázku, či Linda vie po kom má číslo na drese pohotovo odpovedala: „Viem kto ho nosil predo mnou. Bola to kapitánka a skvelá hráčka Lucia Košturiaková v súčasnosti Jelínková. Viem, že hrávala za Juventu Žilina a neskôr prestúpila do Čiech, kde pôsobila veľmi dlhý čas a taktiež bola dlhoročnou slovenskou reprezentantkou a kapitánkou nášho tímu,“ povedala a vzápätí dodala: „Uvedomila som si, že mám na drese jej číslo, no necítila som v zápase nejaký tlak zodpovednosti.“

 

Linda hráva v súčasnosti Hyundai extraligu v drese Kysuckého Nového Mesta a časom by sa chcela dostať do zahraničia. „Chcela by som Lucku nasledovať, čiže rada by som si zahrala niekde v zahraničí a hrala tak dobre ako ona,“ uzavrela talentovaná šestnásťročná reprezentantka.

 

Lucia Jelínková si na webe včera nenechala ujsť prvý súboj Slovenska na turnaji 6-nations floorball challenge a videla svoju nasledovníčku priamo v akcii. „Prvý zápas som sledovala a Lindu som si všimla nielen kvôli číslu. Veľmi ma prekvapilo s akou ľahkosťou a sebavedomím svoj prvý zápas v ženskej reprezentácii odohrala. Navyše na pozícii posledného, pričom za Kysuce nastupuje v útoku. Pre mňa veľmi prijemné prekvapenie. Verím, že o jej kariéru sa nemusíme strachovať. Hlavne, aby sa jej vyhýbali zranenia a florbal ju stále bavil. To od nej potom môžeme čakať veľké veci,“ uzavrela Jelínková.



Odoberajte newsletter