Lukáš Blaško: „Chceme súťaž vylepšiť a pripraviť, aby bola ešte zaujímavejšou a kvalitnejšou."

Pilotný ročník súťaže Pohár SZFB 2021 mužov máme úspešne za sebou. V tomto roku sa odohral na úrovni prvého a druhého kola a záverečným Final four, ktoré sa konalo v Košiciach. Historicky prvým víťazom sa stalo domáce družstvo FK Florko Košice, ktoré vo finále zdolalo Tsunami Záhorskú Bystricu 10:3. Ako sa na toto podujatie pozerá predseda Ligovej komisie SZFB Lukáš Blaško a prezident SZFB Martin Kopejtko?

 

„V prvom rade by som rád poďakoval Prezídiu SZFB, že tento, nazvime to pilotný ročník Pohára SZFB podporilo. Úprimne, čakali sme, že po tak dlhom čase bez florbalu sa prihlási v rámci letnej prípravy viacero tímov, čo je možno jediným mínusom. Nakoniec ale finálový víkend priniesol zaujímavé a kvalitné zápasy. Ako LK máme niekoľko podnetov ako súťaž vylepšiť a pripraviť, aby budúci ročník bol ešte zaujímavejším, lepším, kvalitnejším. Za LK ďakujem všetkým družstvám, ktoré sa do súťaže prihlásili na jej začiatku od extraligových, až po tímy z prvej ligy. Zároveň ďakujem aj za odvedenú prácu počas Final four dvojici rozhodcov Romanovi Cíbíkovi a Michalovi Tomášovi. Ostáva nám už len veriť, že celá najbližšia sezóna sa podarí odohrať bez „Covid“ komplikácií tak, ako sa to podarilo  počas Pohára SZFB,“ zhodnotil predseda LK SZFB Lukáš Blaško.

 

Záverečného Final four sa zúčastnil a ceny všetkým družstvám odovzdával prezident Slovenského zväzu florbalu Martin Kopejtko, ktorý povedal: „Mám veľkú radosť z návratu mužského florbalu do hál v aspoň v takejto podobe. Ďakujem všetkým zúčastneným družstvám mužského segmentu, ktoré využili túto možnosť konfrontácie po tak dlhej prestávke na jednu z foriem prípravy na novú florbalovú sezónu. Taktiež veľké ďakujem patrí usporiadateľovi FK Florko Košice, ktorý v spolupráci s Ligovou komisiou pripravil samotné dvojdňové vyvrcholenie Pohára SZFB v Košiciach. V neposlednom rade veľké poďakovanie patrí aj rozhodcovskej dvojici, ktorá odviedla kvalitnú prácu vo všetkých štyroch zápasoch. Verím, že pohárová myšlienka, ktorá dostala reálnu podobu, bude dobrým odrazovým mostíkom a osloví v budúcej sezóne aj ďalšie kluby v ženskom a mužskom segmente.“


Fotogaléria


Odoberajte newsletter