Lukáš Ujhelyi: „Na súboje s „Dudym“ sa teším.“

Slovenský reprezentant a dnes už bývalý hráč českého klubu AC Sparta Praha Lukáš Ujhelyi, pred niekoľkými dňami ohlásil prestup do švajčiarskej najvyššej súťaže, konkrétne do klubu UHC Alligator Malans. Odchovanec klubu FaBK ATU Košice pôsobil v Sparte dlhých sedem sezón a počas nich nastrieľal 141 gólov a na 100 ďalších asistoval.

 

Koketovať so svojim novým pôsobiskom začal úvodom kalendárneho roka. „Riešenie možnosti môjho prestupu sa začalo už začiatkom roka a najintenzívnejšie asi v poslednom mesiaci, pričom komunikácia a poradenstvo v tejto otázke bola v kompetenciách agentúry FAP,“ prezradil slovenský reprezentant Lukáš Ujhelyi a spresnil dôvod svojho rozhodnutia slovami: „S myšlienkou vyskúšať si ďalšiu zahraničnú ligu som sa pohrával už dlhší čas. Práve Švajčiarsko bolo mojou prioritnou voľbou a vnímam to ako možnosť sa opäť posunúť nielen vo florbale, ale aj celkovo v živote.“

 

Na nové pôsobisko sa Lukáš veľmi teší. „Ako som už spomenul, znamená to pre mňa príležitosť nazbierať nové florbalové a životné skúsenosti. Teším sa na nové prostredie, kvalitný káder a švajčiarsky florbalový štýl. Podmienky mi pomôže vybaviť klub. Všetky potrebné záležitosti a florbal samozrejme budem kombinovať s prácou,“ vraví skúsený florbalista, ktorý je zatiaľ doma, no na súboje s reprezentačným kolegom Michalom Dudovičom sa už teší. „Na stretnutia na palubovkách s „Dudym“ sa samozrejme teším. Keďže sa len nedávno Sparte, ale aj Malansu, skončila sezóna, sme zatiaľ s klubom v kontakte len vzdialene a môj fyzický presun sa bude ešte len riešiť. Po oficiálnom oznámení môjho prestupu som však od budúcich spoluhráčov aj členov realizačného tímu obdržal správy so srdečným privítaním,“ uzavrel Ujhelyi.



Odoberajte newsletter