Lukáš Ujhelyi predĺžil zmluvu so Spartou Praha

Kariéra slovenského florbalového reprezentanta Lukáša Ujhelyiho bude pokračovať v Sparte Praha. S účastníkom českej superligy, s ktorým aktuálne bojuje v play-off, v uplynulých dňoch predĺžil spoluprácu.

 

O podpise novej zmluvy informovala na sociálnej siete zastupiteľská agentúra FAP Agency. Dvadsaťštyriročný rýchlonohý útočník prežíva v Sparte Praha vydarenú sezónu. V základnej časti  českej superligy získal v dvadsiatich piatich zápasoch 38 bodov za 24 gólov a 14 asistencií. Vo všetkých individuálnych ukazovateľoch suverénne ovládol hodnotenie Slovákov. 

 

V spoľahlivých výkonoch pokračuje aj v play-off, kde si drží priemer jeden bod na zápas. V šiestich štartoch vo vyraďovacej fázy strelil Ujhelyi štyri góly, ku ktorým pridal dve účinné prihrávky. Aj vďaka jeho produktivite vyradila Sparta Praha vo štvrťfinále Tatran Střešovice a prenikla medzi najlepšie kvarteto českých družstiev. V semifinále si pražský tím zmeria sily s Vítkovicami.

 

Odchovanec ATU Košice pôsobí v Sparte Praha od sezóny 2015/2016. Patrí aj k ofenzívnym oporám slovenskej reprezentácie. Dosiaľ sa predstavil na majstrovstvách sveta v rokoch 2014, 2016 a 2018. Na najvyššej scéne nastúpil do osemnástich duelov, v ktorých nazbieral 14 bodov za 11 presných zásahov a 3 asistencie. 



Odoberajte newsletter