Lukáš Ujhelyi sa vracia do Sparty Praha. "Bola mojou jasnou prvou voľbou."

Jasná prvá voľba pre Lukáša Ujhelyiho: S inými klubmi ani nebolo treba komunikovať

Slovenský florbalový reprezentant Lukáš Ujhelyi sa po roku vracia zo švajčiarskeho klubu AHC Alligator Malans do AC Sparta Praha. V medzisezónnom období sa zameria na doliečenie kolena.


Odchovanec FaBK ATU Košice v minulosti odohral za Spartu sedem súťažných ročníkov, nastrieľal 141 gólov a pridal presne stovku efektívnych asistencií. V krajine helvétskeho kríža mal v 16 dueloch štatistiku 9+3.

„V prvej polovici uplynulej sezóny som sa musel adaptovať na odlišný štýl hry, potom prišla výmena trénera a celkovo rozpoloženie tímu nebolo od začiatku ideálne. Odrazilo sa to na výsledkoch v základnej časti: miestenku do play-off sme potvrdili až v záverečnom stretnutí,“ rekapituloval Lukáš Ujhelyi pre web svojho staronového klubu.

Päťnásobný švajčiarsky majster Malans (naposledy však už v sezóne 2012/13) vo štvrťfinálovom 1. kole play-off Lidl Unihockey Prime League prehral s úradujúcim šampiónom Grasshopper Club Zürich tesne 3:4 na zápasy, pričom nezužitkoval náskok 3:2.

Lukáš Ujhelyi v drese AHC Alligator Malans. FOTO: Swiss unihockey


Nie príliš vydarená sezóna

„Osobne nevnímam uplynulú sezónu pozitívne, a to najmä z dôvodu môjho zranenia v úvode tohto roka,“ dodal 26-ročný zakončovateľ, ktorého Pražania privítali nazad s označením „rýchlik“.

„Dôvodov na návrat bolo hneď niekoľko. Veľký vplyv malo známe prostredie, možnosť ďalšieho rozvoja i rekonvalescencie. Hlavným aktuálnym cieľom je stopercentné uzdravenie a následný návrat na ihrisko. Mám pred sebou ešte kus práce, ale viem, že práve Sparta mi pomôže vrátiť sa v najlepšej možnej forme. Bola mojou jasnou prvou voľbou. Komunikácia s inými klubmi ani nebola potrebná,“ vyhlásil Lukáš Ujhelyi.

Pre Spartu je historickým maximom v Livesport Superlige striebro už zo sezóny 2000/01. S Lukášom Ujhelyim v kádri bola najlepšie tretia (2018/19). Aktuálne po šiestej priečke z dlhodobej fázy nestačila vo štvrťfinále na Mladú Boleslav – 0:4.

„Lukáš je hráčom so svetovými parametrami. Minulá sezóna jasne ukázala, ako nám jeho rýchlosť a priamočiarosť chýbala,“ uznal generálny manažér Sparty Miroslav Medal.

Účastník piatich svetových šampionátov Lukáš Ujhelyi vlani v novembri na MS vo švajčiarskych mestách Zürich a Winterthur nazbieral v siedmich dueloch individuálnu bilanciu 4+3. Slováci skončili na siedmej priečke, čím si zopakovali svoje najlepšie umiestnenie.


Lukáš Ujhelyi pri podpise kontraktu so Spartou Praha. FOTO: FAP Agency


Lukášovi budeme silno držať palce najmä pri úspešnej regenerácii a rekonvalescencii a nech ho uvidíme v budúcej sezóne opäť v plnej sile! 



Odoberajte newsletter