M. Dudovič, Gašparík či Klapitová si minimálne mesiac nezahrajú

Švajčiarska florbalová federácia v piatok rozhodla o prerušení všetkých florbalových súťaží minimálne do konca novembra. V krajine „helvétskeho kríža“ pôsobia aj viacerí reprezentanti SR. V elitnej NLA nastupujú Michal Dudovič (Wiler Ersigen), Roland Gašparík (Waldkirch-St. Gallen) a Katarína Klapitová (Chur). V nižších súťažiach pôsobia Matúš Gajdoš (Thurgau) či Sára Adamcová (Zürich Lioness).

 

„Vzhľadom na aktuálny stav pandémie koronavírusu nového typu a predikciám do najbližšej budúcnosti, rozhodla Švajčiarska florbalová federácia prerušiť všetky organizované súťaže minimálne do konca novembra,“ píše sa v oficiálnom stanovisku. 

 

Prerušenie prichádza v čase, keď mužská NLA má za sebou päť kôl, v ženskej najvyššej súťaži stihli absolvovať o dve kolá viac. Medzi mužmi je na priebežnom prvom mieste Dudovičov Wiler-Ersigen, v ženskej NLA je na líderskej pozícii Klapitovej Chur.

Narozdiel od Slovenska, vo Švajčiarsku však môžu florbalové oddiely naďalej trénovať. „Nariadenie sa týka samotných stretnutí. Organizovanie tréningov je naďalej v rukách jednotlivých klubov. Ako konkrétne sa nás prerušenie súťaží dotkne, budeme vyhodnocovať v najbližších dňoch, kedy zároveň pripravíme rôzne scenáre vývoja,“ dodali Švajčiari vo vyhlásení.

V priebehu novembra chce Švajčiarska florbalová federácia takisto rozhodnúť aj o osude budúcoročného Pohára majstrov, ktorý by sa mal uskutočniť 9.-10. januára 2021 v tamojšom meste Wintherthur.  



Odoberajte newsletter