M. Dudovič krivdu necíti, teraz hľadá cestu domov

Sezóna 2019/2020 sa v drvivej väčšine súťaží skončila predčasne. Výnimkou nie sú florbalové najvyššie domáce, ale aj elitné zahraničné ligy. Pandémia koronavírusu COVID-19 zasiahla aj švajčiarsku NLA, kde síce odohrali základnú časť, no štvrťfinále play-off už nebolo kompletné. Majstrovské ambície tak nemohol naplniť klub SV Wiler Ersigen, v ktorom pôsobí aj reprezentant SR Michal Dudovič.

Vo všeobecnosti sa hovorí, že medzí tímy, ktoré najviac ovplyvnilo rušenie sezóny, patria aj ašpiranti na zisk majstrovského titulu. V krajine „helvétov“ bol tým najhorúcejším kandidátom na celkové prvenstvo vlaňajší šampión a tohtoročný víťaz základnej časti SV Wiler-Ersigen. Slovák v drese tohto tímu Michal Dudovič však necíti krivdu a verí, že iná možnosť neprichádzala do úvahy. „Stotožňujem sa s rozhodnutím ukončiť sezónu predčasne, zdravie by malo byť pre každého prvoradé a predčasné ukončenie sezóny nikomu z nás extrémne neuškodí,“ povedal 21-ročný útočník.

Najlepší florbalista SR za uplynulý rok nazbieral v sezóne 2019/2020 v NLA 22 bodov za 15 gólov a 7 asistencií. V týchto dňoch Dudovič rieši najmä to, ako sa zo Švajčiarska dostane do vlasti. Kontaktoval tamojšie veľvyslanectvo SR a čaká na odpoveď. „Momentálne som ešte vo Švajčiarsku, no doma je stále dosť roboty. Taktiež trénujem individuálne a pracujem na kondičke aj fyzičke,“ dodal odchovanec ATU Košice.

Dudovič prestúpil do klubu SV Wiler-Ersigen koncom roka 2016, keď ešte nebol ani plnoletý. Slovensko reprezentoval na seniorských majstrovstvách sveta 2016 i 2018. V dvanástich zápasoch na svetových šampionátoch získal dovedna 33 bodov za 15 gólov a 18 asistencií.



Odoberajte newsletter