Macejáková na striedavý štart do extraligovej Nitry

Slávia Nitra, účastník Hyundai extraligy žien, získala na striedavý štart z prvoligového tímu Snipers Bratislava Kamilu Macejákovú. Tá sa napriek štúdiu v Brne rozhodla pre pokračovanie kariéry vo vlasti a premiérovo si vyskúša našu najvyššiu súťaž.

 

„Už minulý rok ma Nitra kontaktovala ohľadom striedavého štartu. Keďže ma čakala maturita a chcela som sa sústrediť na školu, tak sa to nepodarilo. Ostali sme však v kontakte a dohodli sme sa túto sezónu,“ uviedla Kamila Macejáková pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

V ročníku 2020/2021 ju zrejme čaká poriadna zápasová porcia. „Striedavý štart v skratke znamená, že môžem odohrať sezónu v dvoch kluboch naraz a obom sa snažiť pomôcť dosiahnuť čo najlepšie výsledky. Keďže zápasy extraligy a prvej ligy sa nekryjú, tak dúfam, že odohrám čo najviac stretnutí. Presné číslo si však nedovolím ani odhadnúť,“ vysvetlila.

Už v príprave pociťuje, že úroveň extraligy a prvej ligy je odlišná. „Ešte som V Nitre bola len na pár tréningoch a odohrala jeden prípravný zápas, čiže je moc skoro to všetko hodnotiť. Zatiaľ to však naplnilo moje očakávania a určite je to iné ako v Snipers,“ povedala odchovankyňa bratislavského Florpéda.

Čoskoro sa Macejáková presunie do Brna, kde ju čaká štúdium na vysokej škole. „V Nitre budem trénovať, kým mi začne škola a vždy, keď budem na Slovensku. Momentálne však riešim možnosť trénovania v Brne,“ vyhlásila a na otázku, či neexistovala možnosť, že prestúpi do Brna odvetila: „Samozrejme, tá možnosť tu vždy bola, ale popravde som ju moc nezvažovala. Chcela som túto sezónu ešte odohrať v Snipers. Ísť do novej školy a ešte aj do nového klubu by bolo pre mňa asi náročné. Do budúcna však túto možnosť nevylučujem. Človek nikdy nevie, čo bude o rok.“

Svoje ciele do novej sezóny vysvetlila stručne a jasne. „Určite dosiahnuť čo najlepšie umiestnenie či už v Snipers, alebo v Nitre,“ uzavrela Macejáková, ktorá v predošlej sezóne získala v drese Snipers 17 bodov za 13 gólov a štyri asistencie v 13 stretnutiach.

K novej akvizícii sa vyjadril aj manažér Slávie Nitra Radko Čurný. „Sme spolu s trénerom veľmi radi, že sa nám Kamilu podarilo dotiahnuť ku nám. Chceli sme ju už minulý rok, vtedy to nevyšlo, ale ostali sme v kontakte a teraz je tu. Bola už aj na tréningoch a medzi baby zapadla super. Verím, že bude u nás spokojná a bez problémov zvládne extraligové tempo,“ zhodnotil.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter