Máder: „Nechcel som trénerovi znižovať autoritu.“

Mladí tréneri to nemajú jednoduché. Súčasný nový kouč bratislavského Hurikánu Matej Novák prišiel počas zápasu s Nižnou do kontroverzie so svojim zverencom Tomášom Máderom.

 

Čo sa vlastne stalo? „Tréner kričal hráčom na ihrisko jednu vec, ktorá nám v danom momente pri hre nepomohla, skôr naopak a tak v návale emócií som si povedal svoj názor. Ja a myslím si, že aj spoluhráči, sme radi, že je Matej u nás a má našu plnú dôveru. V žiadnom prípade som mu nechcel znížiť autoritu,“ vysvetlil svoj pohľad na vec Tomáš Máder.

 

„Je mi jasné, že patrím do kategórie mladých trénerov. Rešpekt si musím však postupne vybudovať, čo chvíľku potrvá, no myslím si, že ak niečo hráčom poviem, snažia sa to akceptovať. Žiaľ, s chalanmi sme ešte len pred nedávnom boli spoluhráči, prípadne protihráči a tak ma skôr berú za kamaráta. Zatiaľ nám to dobre funguje o čom svedčia aj doterajšie výsledky, no postupne našu spoluprácu a vzájomnú dôveru ešte vylepšujeme,“ zhodnotil sebakriticky tréner VŠK FTVŠ Hurikán Matej Novák, ktorý na otázku ako sa koučuje súčasný asistent slovenskej reprezentácie Ján Purc pohotovo odpovedal: „Janko je veľmi inteligentný muž. Máme spoločnú florbalovú filozofiu a keď je treba sa navzájom poradíme.“



Odoberajte newsletter