Majstrami Slovenska v starších žiakoch sú žilinské „kobylky“

Od piatka do nedele súperilo o medaily v Trenčíne osem družstiev v kategórii starší žiaci. Zlato si v aktuálnej sezóne vybojovali žilinské „kobylky“, ktoré vo finále zvíťazili nad domácim FBK AS Trenčín. Tretie miesto si vybojovali hráči bratislavského Snipers.

 

Bratislavčania zo Snipers sa do semifinále prebojovali ako jediné družstvo, ktoré nestratilo v základnej skupine ani bod, no na ceste za titulom ich zaskočila prehra s trenčianskym AS v pomere 2:6. Druhým finalistom sa stali Žilinčania, ktorí do boja o medaily postúpili „s odretými ušami.“ V semifinále však vyhrali nad FK Martinské Medvede tesne 3:2.  Finále bolo vyrovnané a Grasshoppers si vydrelo tesné víťazstvo 3:2 nad domácimi florbalistami. „Majstrovstvá starších žiakov by som zhodnotil z dvoch stránok. Po tej klubovej, nás veľmi teší, že sme po dlhých rokoch priniesli nejakú medailu z mládežníckych majstrovstiev Slovenska. To, že má zlatý lesk, je len čerešnička na torte. Treba však športovo priznať, že pri postupe zo základnej skupiny sme mali aj trošku šťastia. V semifinále a finále sa dokázali chalani výborne namotivovať a podali najlepšie výkony v sezóne, za čo by som ich chcel pochváliť. Po stránke rozvoja slovenského florbalu bolo pre mňa potešujúcim zistením, koľko fundovaných trénerov sa predstavilo v jednotlivých tímoch na M-SR. Pokiaľ sa ostanú venovať mládeži aj naďalej, myslím si, že o budúcnosť slovenského florbalu sa nemusíme obávať. Na záver by som chcel poďakovať SZFB, organizátorom, rozhodcom a súperom za možnosť kvalitnej konfrontácie,“ skonštatoval tréner FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina Daniel Baránek.

 

Druhé miesto je tesne po zápase vždy sklamaním, no Trenčania môžu byť z celkového pohľadu so svojou prácou s mládežou spokojní. „Kamery, svetlá, nástup, hymna, line up a druhé miesto. Slzy, plač a obrovské sklamanie. Ani neviem, kde sa stala chyba... Na titul sme si verili a veľmi po ňom túžili. Bohužiaľ, sme sa nevyhli herným výpadkom počas celého turnaja a vo finále to bol už tretí, ktorý nás mrzel najviac. Tímu som na 100% dôveroval a podporoval hráčov, ktorí do hry vložili srdiečko. Niekedy však nestačí ani to. Ozubené kolieska v nedeľu do seba nezapadli a na vytúžený zlatý double si budeme musieť počkať. Napriek tomu som na chlapcov, rodičov a celý klub nesmierne hrdý. Mať tri medaile z troch mládežníckych podujatí je krásne,“ povedal kouč FBK AS Trenčín Peter Klapita.

 

O bronz sa rozpútal taktiež poriadne dramatický boj, ktorý napokon zvládli lepšie hráči bratislavského Snipers. Dokázali sa totiž po semifinálovej „facke“ zmobilizovať a zdolali Martinské Medvede 8:7 gólom v predĺžení. 

 

Konečné výsledky a ostatné štatistiky M-SR starších žiakov nájdete TU


Fotogaléria


Odoberajte newsletter