Majstri odišli z Oravy s nakladačkou...

Dobrú formu potvrdili aktuálni lídri extraligy mužov, hráči Nižnej, ktorí ani v siedmom zápase nestratili ani bod. Práve naopak, naložili úradujúcim majstrom zo Záhorskej Bystrice na cestu domov jedenásť gólov a len dva inkasovali. Až tri ďalšie zápasy sa dnes skončili remízou a tak sa v nich muselo predlžovať.

 

Nižná sa chystala na odplatu za vyradenie v minuloročnom semifinále, ktorú chystala majstrom zo Záhorskej Bystrice. Dobrý základ položili Oravčania už počas prvej tretiny a v dvanástej minúte vyhrávali 5:0, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. Tsunami dnes nemalo svoj deň a konečná prehra 2:11 je z pohľadu výsledku až krutým trestom. „Celý zápas sme mali jasne v réžií po všetkých stránkach, či už kondične, ale aj takticky sme prevýšili súpera. Dovolím si povedať, že to bol najlepší zápas Nižnej pod mojim vedením. O to krajšie, že na záver sa udiala dojemná udalosť, keď sa bezprostredne po zápase náš kapitán Tomáš Reguly zasnúbil. Uvedomujeme si, že prebieha len základná časť súťaže a veľa zápasov je ešte pred nami a tak ostávame nohami na zemi,“ prezradil tréner Nižnej Martin Tomaga. Dva góly v bráne domácich nestačili na úspech a Tsunami si spomenulo na úvod minulej sezóny kedy v septembri prehrali dva zápasy po sebe rozdielom deviatich gólov. „Nižná zvíťazila úplne zaslúžene. Naši súperi podstatne viac chceli a bojovali. Nechcem aby to vyznelo ako výhovorka, no športová hala v Tvrdošíne nespĺňa kritériá extraligovej úrovne. A to nehovorím len teraz, keď sme prehrali, to platí už dlhodobo. Je viac ako zvláštne, že má Nižná každý rok výnimku na túto halu, no podľa mňa tieto tvrdé a nebezpečné zápolenia na nevyhovujúcej ploche nezvyšujú úroveň extraligy,“ povedal hrajúci tréner Tsunami Martin Kubovič.

 

Trojbodové víťazstvo dnes zaknihovali aj nováčikovia zo Sabinova, ktorí si doma poradili so Skalicou v pomere 10:7. V druhej repríze minuloročného semifinále medzi košickým ATU a FBK AS Trenčín boli úspešnejší Košičania, ktorí vyhrali 6:5 gólom v predĺžení. Ďalšia remíza sa zrodila v Prešove, ktorý doma v záverečnej tretine stratil trojgólový náskok s bratislavským Lidom. Dva body napokon zostali na Východe, pretože Michal Novotný premenil rozhodujúci samostatný nájazd v prospech domácich. Aj v Spišskej Novej Vsi sa predlžovalo. Domáci remizovali s 1. FBC Florbal Trenčín 4:4, no hostia si vybojovali o bod viac gólom počas nadstaveného času.

 

Výsledky extraligy mužov:

 

7. kolo – sobota 14. 10. 2017:

FBC Predator Sabinov – FBC Skalica 10:7 (4:2, 2:4, 4:1)

 

FaBK ATU Košice – FBK AS Trenčín 6:5 pp (1:2, 3:3, 1:0, 1:0)

 

TJ A-FbO Nižná – Tsunami Záhorská Bystrica 11:2 (6:2, 1:0, 4:0)

 

FBC Mikuláš Prešov – ŠK Lido Prírodovedec 5:4 sn (3:1, 1:0, 0:3, 0:0, 1:0)

 

FBC Young Arrows Spišská Nová Ves – 1. FBC Florbal Trenčín 4:5 pp (2:3, 2:1, 0:0, 0:1)

 

Zápas FK Florko Košice – iClinic VŠK PdF UK Hurikán Bratislava odohrajú 17. decembra 2017.

 

Aktuálna tabuľka po 7. kole:


Ďalšie články


Odoberajte newsletter