Majstrovské FBC na čele súťaže, druhá výhra po predĺžení pre Capitol a obrat ATU v televíznej dohrávke

71 gólov - 6 zápasov za dva dni a úradujúci majster znova na čele súťaže. Extraliga mužov má za sebou 5. kolo 

Sobota a pondelok patrili najvyššej súťaži mužov, ktorá priniesla zaujímavé momenty a napríklad aj 16-gólovú nádielku pre AS Trenčín od ŠK Lido. 


5. kolo MEX odštartovalo súbojom medzi Lidom a AS Trenčín. Domáci "mravenečníci" svojho súpera doslova rozstrieľali a strelili najviac gólov v histórii pre svoj klub v najvyššiej súťaži. Pre trenčianske AS išlo o prvú prehru v dobre rozbehnutej sezóne. 

Tsunami Záhorská Bystrica v sobotu oslavovalo 16. rokov od založenia klubu a na narodeniny si pripravilo pre divákov špeciálny program, súťaže a občerstvenie. Na ihrisku to už ale z jeho strany vyzeralo horšie a k narodeninám si nedalo víťazný darček. Žilinským "kobylkám" podľahlo 1:7. 

Úradujúci majster 1. FBC Trenčín doma zdolal trápiace sa Florko, ktoré si na svoje konto pripísalo štvrtú prehru v sezóne a na konte má aktuálne len 4 body. Takto videli duel jeho aktéri - tréner FBC Ján Holovka: "Výsledok sa tvári jednoznačne, ale zápas bol relatívne vyrovnaný. Dali sme viac gólov, trochu lepšie sme pracovali v obrane. Takže myslím, že dnes zaslúžená výhra, ale stále to nie je ono. Musíme byť na tréningoch komplet, nemôže nás trénovať dvanásť. Potom to bude ešte lepšie." 

Florko síce dokázalo držať s FBC krok, ale nebolo efektívne - tréner Pavol Blaško: "Vieme, že Trenčín má najlepší káder na Slovensku, hlavne v útočnej fáze a systéme hry. Ten sme myslím zvládli veľmi dobre. Prvé dve tretiny boli v obrane z našej strany super. Ale s jedným gólom sa v Trenčíne vyhrať nedá. Najmä v prvej tretine sme mali oveľa viac čistých šancí ako súper, bohužiaľ nedali sme góly. S herným prejavom som napriek prehre spokojný."

V ďalších dvoch zápasoch medzi Nižnou a Snipers a Prešovom s Capitolom sme videli predĺženie. V oboch prípadoch boli úspešnejší hostia. Pre Capitol išlo o celkovo tretiu výhru v sezóne a rovnako aj pre bratislavské Snipers. Prešov si do tabuľky pripísal vôbec prvý bod sezóny. 

Televízna dohrávka priniesla súboj domácej Dubnice proti košickému ATU. Hostia museli otáčať nepriaznivý stav, čo sa im aj vďaka hetriku Blaszczyka a štyrom gólom v záverečnej časti podarilo. Dušan Sokolík - tréner Dubnice n/V: "V zápase sme boli vyrovnaným súperom, posledná tretina bola na vážkach, škoda tých chýb, ktoré nás stáli body. Rozhodli skúsenosti a my sa musíme poučiť z chýb a neopakovať ich v ďalších zápasoch." 

Tréner ATU Košice - Peter Vrba: "Zápas sa nevyvíjal podľa našich predstáv. Od začiatku sezóny sa trápime v koncovke vo viacerých kategóriách, dorast, juniori a u mužov. So svojou hrou sme boli spokojní ale hráčom som zdôraznil aby sa viac tlačili do brány a z tých priestorov dávali góly. Potrebovali sme takéto vybojované víťazstvo, ktoré nám môže pomôcť 

Najvyššia súťaž mužov pokračuje už tento piatok a sobotu 6. kolom. 


Extraliga mužov – 5. kolo
sobota 8. októbra: 


ŠK Lido Prírodovedec Bratislava vs FBK AS Trenčín 16:6 (3:0,7:2,6:4) 

Góly: 4. Morávek (Kažimír), 12. Skyslak (Varga), 14. Smutný (Čuporák), 22. Skyslak (Gažík), 28.Pagáč (Kažimír), 29. Gálet (Skyslak), 34. Gažík (Varga), 34. Kažimír, 35. Nôta, 49. Gálet, 53. Skyslak (Nôta), 53. Prokop (Pagáč), 56. Gálet (Skyslak), 56. Čuporák (Kažimír), 60. Čuporák (Pagáč) – 30. Kusenda (Dávidek), 35. Kusenda (Dávidek), 45. Matejka (Kusenda), 48. Matejka (Královič), 52. Bielik (Bednár), 54. Bielik 

ZOSTRIH: https://huste.joj.sk/florbal/muzska-florbalova-extraliga/archiv/udalost/18071-sk-lido-prirodovedec-fbk-as-trencin/highlight

Tsunami Záhorská Bystrica vs FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina (0:3, 0:2, 1:2) 
Góly:
43. Banga (Kovaľ) – 6. Mirt (Jančo), 12. Šútora (Vrábel), 16. Vrábel (Tulák), 23. Korček, 30. Jančo (Mirt), 47. Zajac (Šútora), 50. Jančo (Cvacho) 

ZOSTRIH: https://huste.joj.sk/florbal/muzska-florbalova-extraliga/archiv/udalost/18074-tsunami-zahorska-bystrica-fbc-grasshoppers-ac-uniza-zilina/highlight

ŠK 1. FBC Florbal Trenčín vs FK Florko Košice 7:1 (1:0 2:1, 4:0) 
Góly:
10. Kubovič (Amrich), 25. Kubovič (Kvasnica), 27. Machara (Dobrovodský), 52. Amrich (Kubovič), 55. Rendl, 57. Mitucha, 60. Machara – 27. Komínek (Blaško)  

FBK Nižná vs Exel Snipers Bratislava 4:5pp (1:2, 2:1, 1:1, 0:1) 
Góly:
4. Kuboš (Latka), 23. Reguly (Latka), 28. Kuboš, 49. Santer (Piskorz) – 8. Steller (Pauhof), 9. Nikulik (Steller), 24. Steller (Pauhof), 55. Pauhof (Vrábel), 65. Steller (Pápay) 

ZOSTRIH: https://huste.joj.sk/florbal/muzska-florbalova-extraliga/archiv/udalost/18073-fbk-nizna-exel-snipers-bratislava/highlight

FBC akoholonline.sk Prešov vs TEMPISH CAPITOL Floorball Club 6:7pp (0:1,3:3,3:1,0:1)
Góly:
22. Joščák (Sikorjak), 28. Kandráč (Danč), 32. Kassay (Kriš), 41. Turcsányi (Joščák), 50. J.Hrabovský (Turcsányi),. Turcsányi (Kassay) -  1. Pavlák (Szabó), 29. Fatul, 33. Trefný (Dluhoš), 37. Poliak, 44. Hečko (Haluška), 46. Gíret (Poliak), 64. Dluhoš 

ZOSTRIH: https://huste.joj.sk/florbal/muzska-florbalova-extraliga/archiv/udalost/18072-fbc-alkoholonline-sk-presov-capitol-floorball-team/highlight

ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom vs  FaBK ATU Košice 4:7 (1:0, 2:2, 1:5) 
Góly:
19. Madaj (Blažej), 24. Bičan (Blažej), 38. Madaj (Blažej), 43. Bagin (Šatka) – 29. Kerekeš (Bezeg), 31. Blaszczyk (Pazsiczký), 45. Gburík (Kozej), 51. Bezeg (Blaszczyk), 57. Blaszczyk (Kročko), 58. Navrátil (Blaszczyk), 60. Blaszczyk (Navrátil) 



 

 



Odoberajte newsletter