Majstrovský titul vybojovali dorastenci 1. FBC Trenčín

Do mesta pod hradom Matúša Čáka zavítalo počas víkendu osem dorasteneckých tímov z celého Slovenska. Majstrovský titul zostal doma, pretože hráči 1. FBC Trenčín zdolali vo finále FK Florko Košice tesne 4:3. V súboji o tretie miesto podľahlo košické ATU Záhorskej Bystrici taktiež o gól, no 2:3.

 

Už v základných skupinách sa tuho bojovalo o body do tabuľky. Skupina „A“ bola o niečo vyrovnanejšia a bez prehry v nej obsadili prvé dve miesta košické Florko a Tsunami Záhorská Bystrica. Skupina „B“ mala jasného lídra, ktorým boli domáci hráči 1. FBC Florbal Trenčín. Zverenci trénera Jakuba Kollára nastrieľali najviac gólov zo všetkých účastníkov a to 27 a bez straty bodu si vybojovali účasť v semifinále z prvej pozície. Druhá postupová miestenka patrila košickému ATU.

 

V semifinále sa stretli dva košické celky, no postúpiť ďalej mohol len jeden tím. Podarilo sa to Florku, ktoré zdolalo ATU  gólom v predĺžení 6:5 a tešilo sa z postupu do finále. Druhé semi bolo jednoznačnejšie a v ňom si Trenčania poradili s Tsunami, ktoré zdolali 6:2. Zápas o tretie miesto sa lepšie vydaril hráčom Záhorskej Bystrice, ktorí zvíťazili nad ATU Košice 3:2. Finále prinieslo drámu ako sa patrí. Aj napriek tomu, že sa domáci ujali vedenia, Košičania súboj otočili a ešte dve minúty pred koncom riadneho hracieho času vyhrávali 3:2. Trenčania však zabrali a nielen že stihli vyrovnať, no necelú pol minútu pred koncom otočili na 4:3, čím si vybojovali v domácom prostredí majstrovský titul. „Majstrovstvá Slovenska hodnotím veľmi pozitívne, nakoľko si myslím, že sme predviedli kvalitné výkony a chlapci nechali v každom zápase maximum. V úvodnom súboji proti Nižnej sme si vysokým výsledkom spravili chuť do ďalších zápasov. S pokorou sme nastúpili do stretnutia so Snipers, vediac, že je to zápas o postup do semifinále, ktorý sme zvládli strhnúť na svoju stranu. Posledný skupinový duel proti ATU Košice bol oku diváka lahodiaci, s množstvom šancí na oboch stranách. Neuveriteľná bojovnosť a najmä heroický výkon brankára Bánfiho nám zaistili prvé miesto v skupine. Zápas s Tsunami bol posledným pre našich dvoch slovenských reprezentantov Samuela Virgu a Tomáša Kvasnicu, ktorí nás potiahli, tak ako aj v predošlých zápasoch, k víťaznému koncu. Finálový súboj s Florkom bol veľmi napínavý s množstvom šancí na oboch stranách. Obetavosť, bojovnosť a túžba zvíťaziť vyústila v obrat tridsať sekúnd pred koncom gólom Mayera. Po dlhých rokoch sa tak dorastenecký titul konečne vrátil pod hrad Matúša Čáka. Chceme poďakovať vedeniu klubu, rodičom a divákom za neuveriteľnú podporu, ktorá zohrala veľkú rolu na našej ceste za majstrovským titulom,“ zhodnotil obšírnym spôsobom tréner 1. FBC Florbal Trenčín Jakub Kollár.

 

Košičania nemusia smútiť. Oproti minulému roku vylepšili svoju pozíciu o jedno miesto a navyše to bola po junioroch ich druhá finálová účasť v aktuálnej sezóne. „Do Trenčína sme išli s najvyššími ambíciami, nakoľko v juniorskej súťaži sme získali striebro. Náš herný prejav počas turnaja však nebol ideálny. Trápila nás istota na loptičke, pokoj vo finálnej fáze a žalostná koncovka. Semifinále sme zvládli s kúskom šťastia, ktoré nám napokon vo finále chýbalo... Paradoxne vo finále sme boli lepším tímom ale veľká vôľa domácich Trenčanov po titule nám majstrovskú radosť prekazila. Taký je šport, krásny a zároveň veľmi krutý. Aj napriek tomu patrí všetkým chlapcom za sezónu veľká vďaka,“ povedal tréner FK Florko Košice Pavol Blaško.

 

Podrobné štatistiky Majstrovstiev Slovenska sa nachádzajú tu:

M-SR dorastencov – Trenčín



Odoberajte newsletter