Majstrovstvá Európy IPCH odložené na budúci rok

Majstrovstvá Európy vozíčkarov IWAS Powerchair Hockey, ktoré sa mali pôvodne konať počas tohto mesiaca, boli odložené kvôli COVID-19. Nový termín bol stanovený na 31. mája až 7. júna 2021. Majstrovstvá Európy IPCH sa budú hrať vo fínskom meste Lahti.

 

IPCH poďakovalo miestnemu organizačnému výboru za usilovnú prácu a dobrú spoluprácu pri hľadaní dobrého a bezpečného riešenia, ako aj za zvládnutie všetkých problémov, ktoré sa vyskytli pri odklade takejto významnej udalosti.

 

„Pretože v Powerchair Hockey je toľko medzinárodných turnajov, je škoda, že sa nám tento rok nepodarí zorganizovať Majstrovstvá Európy. Som si však istý, že táto udalosť bude budúci rok ocenená ešte viac. Táto pandémia nám ukázala hodnotu športu, pretože sme boli nútení žiť bez neho. A táto hodnota je ešte väčšia pre týchto fantastických športovcov s ťažkým zdravotným postihnutím,“ povedal manažér Lauri Jaakkola.

 

Podujatie bude naďalej prebiehať pod názvom IPCH European Championship 2020, a to aj napriek zmene roku a miesta konania.

 

Zloženie skupín:

 

Skupina „A“:

 

Holandsko, Belgicko, Dánsko, Švajčiarsko

 

Skupina „B“:

 

Taliansko, Španielsko, Nemecko, Fínsko

 

Oficiálny web k podujatiu nájdete TU.



Odoberajte newsletter