Majstrovstvá sveta junioriek opäť preložili

Majstrovstvá sveta hráčok do 19 rokov vo švédskej Uppsale opäť preložili. Znamená to, že juniorky sa dozvedeli už štvrtý termín konania svetového šampionátu, ktorý sa mal pôvodne odohrať už v máji 2020. Podľa najnovšej aktualizácie sa uskutoční 1. - 5. septembra 2021.

 

Švédska florbalová federácia oznámila Medzinárodnej florbalovej federácii (IFF), že vzhľadom na najnovšie nariadenie švédskej Agentúry pre verejné zdravie nie je možné zorganizovať MS junioriek v máji. Podľa tohto rozhodnutia musia byť zrušené alebo preložené všetky podujatia športových odvetví, ktoré sa nepovažujú za profesionálne. Uvedené platí až do odvolania, výnimku nedostali ani medzinárodné akcie.

 

„Turnaj sme odložili na základe záujmov a potrieb samotných športovcov a miestneho organizátora. IFF oceňuje veľké úsilie Švédskej florbalovej federácie pokúsiť sa zorganizovať majstrovstvá sveta junioriek. Uvedomujú si význam podujatia pre hráčky i mesto Uppsala a robia všetko preto, aby sa uskutočnilo, hoci so zníženým počtom tímov a pri možnej finančnej strate. Žiaľ, ostatné rozhodnutie Agentúry pre verejné zdravie znemožnilo usporiadanie šampionátu v plánovanom termíne. Veríme, že situácia sa v priebehu najbližších mesiacov zlepší a najlepšie tímy sa v Uppsale stretnú v septembri,“ povedal generálny tajomník IFF John Liljelund, cituje ho web IFF.

 

Majstrovstvá sveta junioriek sa pôvodne mali odohrať v máji 2020, vzhľadom na celosvetovú pandémiu ich však preložili na september 2020. Neskôr došlo k opätovnému odloženiu na máj 2021, v nádeji, že dovtedy sa život vráti do normálu, no tak sa nestalo. 

 

„Chápeme, že ďalšie preloženie podujatia je pre hráčky i národné zväzy náročné. Mnohí z nich sa na tento šampionát chystajú niekoľko rokov a my robíme všetko preto, aby sa mohol uskutočniť,“ skonštatovala manažérka podujatí IFF Sarah Mitchellová.
 



Odoberajte newsletter