Majstrovstvá sveta juniorov preložené na august!

Výkonný výbor Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) v spolupráci s Českým florbalom dnes prijali rozhodnutie, že svetový šampionát juniorov, ktorý sa mal konať od 28. apríla do 2. mája v Brne, sa prekladá na nový termín. Ten je naplánovaný na 25. až 29. augusta.

 

„S odložením konania podujatia veríme, že sa uľahčí účasť všetkých kvalifikovaných krajín a zvýši sa tak športový potenciál celého podujatia. Zároveň tiež dúfame, že na celom svete dôjde k určitej úľave v súvislosti s pandémiou Covid-19, aby sme týmto turnajom mohli zahájiť novú sezónu bez Covidu,“ povedal Petr Chvojka, generálny sekretár šampionátu juniorov 2021.

 

„V januári sa predstavitelia Slovenského zväzu florbalu rozhodli, že sa Slovensko zúčastní svetového šampionátu juniorov, ktorý sa mal konať v máji. My ako realizačný tím sme s týmto rozhodnutím stotožnení. Mali sme od februára začať s prípravou, no súčasná situácia sa na Slovensku nevyvíja dobre a tak sme doposiaľ neabsolvovali žiadne sústredenie a je celkom možné, že začneme až v máji. Každé posunutie termínu MS je teda z našej strany vítané,“ povedal k aktuálnej situácii hlavný tréner slovenskej reprezentácie juniorov Marek Onderko.

 

Aký majú názor samotní reprezentanti?
„Vzhľadom na situáciu na území Slovenska a že sú pozastavené súťaže, je tento krok správny. Mame viac času aby sme na zrazoch mohli na sebe pracovať. Keďže nemáme inú možnosť spôsob ako sa pripravovať na šampionát,“ povedal výberu hráč Matej Vyšňan a svoj názor pridal aj Tomáš Kvasnica: „Mňa to určite potešilo, že sa šampionát preložil, lebo po takej dlhej dobe, počas ktorej sme vôbec nehrali florbal, by to bola naša nevýhoda. Uvidíme či ten august niečo pomôže a začne sa dovtedy trénovať a hrať.“



Odoberajte newsletter